Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10'un tasarımını yuvarlatılmış kenarlarla güncelleyecek

Yazılım devi Microsoft, önümüzdeki yıl yapacağı büyük Windows 10 güncellemesi ile, işletim sistemindeki pencerelerin kenarlarını yuvarlatılmış olarak karşımıza getirecek.
Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Microsoft, 2020 yılında yapacağı büyük bir Windows 10 güncellemesi ile birlikte, işletim sisteminin tasarımında da ufak değişiklikler yapacak. Bunların başında da pencere kenarlarının yuvarlatılacak olması geliyor.

Modern bir görünüm

Köşeleri yuvarlatılmış bir arama penceresinin resmi, Windows Central editörü Zac Bowden tarafından Twitter'da paylaşıldı. Güncellenen görünümün 20H1 sürümünde test edildiği belirtiliyor ve yeni güncellemenin de en erken 2020 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Tasarıma yapılan bu dokunuş, küçük gibi görünse de Windows 10'a daha modern bir görünüm kattığını söyleyebiliriz.
Microsoft, Chromium destekli Edge tarayıcısının en son sürümünde köşeleri yuvarlatılmış denemeler yapmaya başlamıştı. Şimdi ise bu yuvarlatılmış hatları tüm işletim sistemine yaymayı hedefliyor. Apple, MacOS pencerelerinde yuvarlatılmış köşeler kullanıyor ve son zamanlarda Google, Chrome OS için benzer bir tasarım estetiğini benimsedi. Microsoft'un bu tasarım güncellemesini tüm ürünlerinde kullanacağı da sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14728 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim