Anlık Bildirim

Microsoft'a devredilen Nokia mobil cihaz bölümü yılın ilk çeyreğinde yine zarar etti

Microsoft'a devredilen Nokia mobil cihaz bölümü yılın ilk çeyreğinde yine zarar etti


Kısa süre önce Microsoft'un bünyesine resmi olarak katılan Nokia mobil cihaz bölümü, yılın ilk çeyreğini zararla kapatmaktan kurtulamadı.

Lumia 1020 ve Lumia 1520 gibi üst seviye modellere sahip olsa da Nokia'nın genelde orta ve giriş seviyesi Lumia modelleri tercih ediliyor. Bu da kar marjının bir hayli düşmesine ve maliyetlerin karşılanamamasına sebebiyet veriyor. 

Nokia cihazlar bölümü yılın ilk çeyreğinde hem yıl bazında hem çeyrek bazda yüzde 30 civarında düşüş yaşayarak 1.9 milyar Avro satış geliri elde etti. Firmanın faaliyet zararı ise 326 milyon Avro olarak gerçekleşti. Faaliyet zararı çeyrek bazda yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi. Bu zarar nakit birikimden de 330 milyon Avro götürdü.

Nokia'nın son çeyrekte 8 milyon civarında akıllı telefon satışı yaptığı tahmin ediliyor. Rakip firmalar ile rekabette etkili olamayan Nokia'nın cihaz satışlarında da düşüş yaşadığı belirtiliyor. 

Nokia'nın grup olarak net geliri ise 2.7 milyar Avro olarak gerçekleşti. Mobil cihazlar haricinde ağ altyapısı ve HERE harita servisi satışlarda azalmaya rağmen ilk çeyreği yükselişle kapattı ve grubun toplam faaliyet karı 304 milyon Avro oldu. 

Firmanın ilk çeyrek sonrasında net nakit birikimi 2.1 milyar Avro oldu. Ancak mobil cihazlar bölümünün satışı ile gelecek çeyrekte net olarak 7.5 milyar Avronun daha kasaya girmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
867 kez okundu.
64 kişi, toplam 77 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim