Anlık Bildirim

Murata Manufacturing firmasından elektrikli yürüyüş yardımcısı


2001 yılında büyük çapta reklamlarla tarihin en büyük buluşu şeklinde tanıtılan ve özel sensörleri yardımıyla vücut hareketine göre ilerleyişini ve yönünü ayarlayan iki tekerlekli motorlu taşıt Ginger daha sonra Segway olarak piyasalara sunulmuştu.
İlk yıllar fiyasko olarak değerlendirilse de halen pek çok ülkede özel ve kamu kurumlarında kullanılmaya devam ediyor. Segway mantığını temel alan daha gelişmiş cihazlar insanlığa hizmet ediyor.

Murata Manufacturing firması yürüme zorluğu çeken hasta ve yaşlılar için bir yürüme yardımcısını CEATEC 2011 fuarında görücüye çıkardı. Yürüme zorluğu çekenler için genelde baston ve walker adı verilen 4 ayaklı destekler kullanılıyor. Daha ileri teknolojide ise exoskeleton adı verilen robot iskeletler mevcut. Firmanın yürüme asistanı daha uygun fiyatlı çözümler sunacak.

Firma bağımsız hareket edebilen robotlar da üretiyor ve bu tecrübesini yürüme yardımcısına da aktarıyor.

Mantık olarak Segway'i temel alan cihaz dengesini ve duruşunu kendisi sağlayabiliyor. Ekstra güvenlik için arka kısma bir tekerlek seti daha entegre edilmiş.

Cihazı ilerletmek için herhangi bir itme hareketine gerek kalmıyor. Sensörleri vasıtasıyla vücudun yaptığı ağırlığı hesap ederek ne kadar hızlı veya yavaş gitmesi gerektiğini ayarlayabiliyor. Ön taraftaki sepetinde el bagajı veya market çantalarını taşımak da mümkün.

Firmanın tanıtımını yaptığı model halen prototip ve geliştirilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyuluyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim