Anlık Bildirim

NSA, usulsüz eriştiği yüz milyonlarca telefon kaydını sildiğini açıkladı

Telekom şirketlerinin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile alakasız telefon kayıtlarını paylaştığı ortaya çıktı. NSA, hedefleriyle temas halinde olmayan yüz milyonlarca kişinin telefon kaydını sildi.
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) geçtiğimiz hafta, 2015 yılına kadar uzanan yüz milyonlarca telefon görüşmesi ve kısa mesajı toplu olarak sildiğini açıkladı. Ajans, NSA analistlerinin "telekomünikasyon servis sağlayıcılarından alınan bazı verilerdeki teknik usulsüzlükleri" tespit ettikten sonra ilgili kayıtların sistemlerinden kaldırıldığını söyledi.

NSA, izin verilenden daha fazla meta veri topladığını itiraf etti

NSA, Yabancı İstihbarat İzleme Yasası (FISA) kapsamında ve 2015 tarihli ABD Özgürlük Yasası aracılığıyla ulusal güvenlik açısından tehdit oluşturabilecek türde telefon görüşmeleri ve kısa mesajlar ile ilgili meta verileri toplamak için yetkilendirilmiş bir kurum. Ancak ajans kısa süre önce, mevcut yasal çerçeve altında alması gerekenden daha fazla çağrı detay kaydı (CDR) topladığını fark etti.
Bazı düzensizlikler nedeniyle hedeflere bağlantısı olmayan kişilerin de CDR kayıtlarının alındığı tespit edilince, Adalet Bakanlığı ve Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı ile istişare eden NSA, yapılacak en uygun eylemin tüm CDR'leri silmek olduğuna karar verdi. Telekomünikasyon şirketlerinden toplanan telefon kayıtlarının silinme işlemine 23 Mayıs'ta başlandığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3296 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kayıt, nsa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim