Anlık Bildirim

NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q performans sızıntısı: Masaüstü RX Vega 64’ten hızlı

NVIDIA firmasına ait kartların sızıntı haberleri dur durak bilmiyor. GeForce MX250 GPU'suna ait sızıntının ardından bir sızıntı haberi de üst seviye mobil GPU arenasından geldi.
 
NVIDIA’nın yakında Max-Q tasarımıyla piyasada olacak GeForce RTX 2070 ekran kartının ilk performans değerleri sızdırıldı. CES 2019 fuarı döneminde tanıtılması beklenen ve ışın izleme ile GDDR6 bellek desteği sunan ilk mobil GPU olma özelliğini gösteren kartın sonuçları, kullanıcılara ne tür beklentiler içinde olmaları yönünde bilgi verir nitelikte.

Bir önceki nesil masaüstü GPU’ları kadar hızlı

Kartın GeForce RTX 2060 Max-Q ile RTX 2080 Max-Q arasında konumlandırılacağını sanırız bilmeyen yoktur. Kart büyük bir ihtimalle 2304 CUDA çekirdeği, 1300 MHz GPU saat hızı, 8 GB GDDR6 bellek ile satışa sunulacak. Kartın bellek hızının masaüstü sürümüne kıyasla biraz düşük olacağı ve 12 Gbps’lik bellek modülleri ile geleceği tahmin ediliyor.

Performans sonuçlarına ev sahipliği yapan test ise Final Fantasy XV oyunu. Tek bir oyun sonucunun ne kadar gerçekçi olduğu tartışılır olsa da kart, bir önceki nesil masaüstü sürüm GeForce GTX 1080 ve RX Vega 64’ten daha iyi sonuçlar elde ederek 1. sıraya yerleşmiş. Aşağıdaki resimde de görülebileceği üzere, bir önceki nesil GeForce GTX 1070 Max-Q’nun söz konusu testte sonuncu olduğu düşünülürse eski ve yeni nesil arasındaki fark da daha anlamlı hale geliyor.

Eğer yayınlan sonuçlar doğruysa yeni nesil kartlar, NVIDIA’nın mobil pazardaki yerini iyice sağlamlaştıracağı anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13131 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim