Anlık Bildirim

NVIDIA'nın yapay zekası bir fotoğrafın stilini diğerine etkileyici şekilde aktarabiliyor

NVIDIA ve Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacıların çalışmalarıyla geliştirilen yapay zeka, bir fotoğrafın stilini kopyalayarak bir başka fotoğrafa son derece etkileyici şekilde uygulayabiliyor.
Her fotoğrafçının kendine özgü bir tarzı olduğu gibi fotoğraf çekmeden önce doğru kompozisyonu ve ışıklandırmayı elde etmek son derece önemlidir. Aynı zamanda fotoğraf işleme de (post processing) fotoğrafçının kendi eşsiz stilini oluşturmasına yardımcı olan önemli adımlarından birini oluşturur.
NVIDIA ve Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacıların çalışmaları sayesinde bir fotoğrafın stilini kopyalayarak bir başka fotoğrafa uygulama yeteneğine sahip bir yapay zeka (AI) geliştirildi. Stil derken kompozisyon ya da konudan değil renk doygunluğu, keskinlik ve kontrast gibi ayarlardan bahsediyoruz.

Diğer yöntemlerden 60 kat hızlı

FastPhotoStyle adlı yapay zekanın stilleri diğer yöntemlerden 60 kat daha hızlı kopyalayabildiği söyleniyor. Ayrıca stilleri kopyalamada daha “gerçekçi” olduğu belirtilmiş. Lightroom ya da Photoshop gibi programlar için iş akışlarında kullandıları preset'leri (hazır efektler) paylaşan/satan bazı fotoğrafçılar var. FastPhotoStyle da buna bir alternatif olacak.
Bu arada, algoritmanın kaynak kodu Github'da yayınlandı. İncelemek isteyenler buraya tıklayarak ilgili sayfaya erişebilirler. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim