Anlık Bildirim

Nvidia, GeForce GTX Titan Black Edition ve GeForce GTX 790 modellerini hazırlıyor

Nvidia, GeForce GTX Titan Black Edition ve GeForce GTX 790 modellerini hazırlıyor
Yüksek performanslı GeForce GHTX 780 Ti ekran kartını geçtiğimiz ay içerisinde lanse eden Nvidia, gelen son bilgilere bakılırsa üst seviye iki model daha hazırlıyor. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Nvidia'nın GeForce GTX Titan Black Edition ve GeForce GTX 790 modellerini duyurarak, 2014'ün en hızlı modellerini pazara süreceği ifade ediliyor.
GeForce GTX 690 modelinin yerine konumlandırılacak olan GeForce GTX 790, bazı kaynakları kapalı iki adet GK110 GPU'suna sahip olacak. 4992 adet paralel işlem birimi, 416 adet doku ünitesi ve 80 ROP birimi ile oldukça iddialı olan kart, en yakın rakibi olan ekran kartından ciddi şekilde daha hızlı olacak. Nvida'nın 4K oyun planlarına ait önemli bir adım olduğu tahmin edilen bu kart ile Ultra HD çözünürlük seviyesinde yüksek oyun performansı mümkün olacak. 
2x 320-Bit bellek veri yolu desteği ve 10GB GDDR5 bellek ile gelecek olan kartın Mart ayı içerisinde 1000 dolar+ civarı bir fiyatlandırma ile sunulması bekleniyor. GeForce GTX 690 - Titan - 780 - 780 Ti gibi modeller dikkate alındığında, Nvidia kendi tarihinde ilk defa bu kadar sayıda üst seviye ekran kartı modelini arka arkaya pazara sunmuş olacak. İşin daha da ilginç yanı ise GeForce GTX 790 modeline ek olarak Nvidia'nın bir de GeForce GTX Titan Black Edition modelini hazırlıyor olması. Tüm kaynakları açık GK110 grafik yongasını kullanacak olan GeForce GTX Titan Black Edition, 2880 paralel işlem birimi, 48 ROP ve 240 doku ünitesi ile gelecek.
384-bit bellek veri yolu ve 6GB GDDR5 bellek kapasitesinin hazırda bulunduğu ekran kartının saat hızları henüz bilinmese de TDP değerinin 250 Watt olacağı ve kart üzerinde Nvidia'nın son dönemde en çok kullandığı soğutucu tasarımı olan NVTTM çözümünün siyah versiyonunu kullanılacak.  Eğer saat hızlarında bir değişiklik olmaz ise GeForce GTX Titan Black Edition, bir bakıma GeForce GTX 780 Ti'ın 6GB bellekli versiyonu olacak gibi görünüyor. Şu anki bilgilere göre GeForce GTX Titan Black Edition'ın önümüzdeki ay lanse edilmesi bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9540 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim