Anlık Bildirim

Oculus sanal gerçeklik filmi hazırlıyor

Oculus sanal gerçeklik filmi hazırlıyor Tam Boyutta Gör
Kickstarter'da başarıya ulaşarak adını duyuran sanal gerçeklik kaskı Oculus VR daha sonra 2 Milyar dolar karşılığına Facebook'a satılmıştı. Bir süredir Facebook'un sahibi olduğu proje'nin en son hali ise CES 2015 fuarında tüketicilerin deneyimine sunulmuştu.

Mesut Çevik'in CES 2015 Oculus Rift incelemesi için tıklayın

Genelde oyunlar ile bağdaşlaştırılan teknoloji için Oculus'un kurduğu film yapım şirketi Story Studio'nun yapımcısı Edward Saatchi ise "Oculus filmlere odaklanacak" açıklaması yaptı.

Story Studio ismi verilen Oculus VR için içerik üretecek yapım şirketi ise Pixar Animation Studios, Lucasfilm Ltd. gibi önemli film şirketlerinden transfer edilen çalışanlardan oluşan bir ekibe sahip. Stüdyonun duyurduğu ilk film ise "Lost" adını taşıyor. İzleyicinin hızına bağlı olarak 3.5 dakika ile 10 dakika arasında bir tecrübe sunacak film yayınlanan sahnesinde animasyon şeklinde hazırlanan robotik bir elin orman içerisinde hareket edeceği görülüyor. Film kısa olsa da doyurucu bir içerik sunabileceği söyleniyor.

Holywood'un ve bağımsız film yapımcılarının ilgi gösterdiği platform için ise nasıl içerik hazırlandığını bilmediklerini söyleyen Oculus CEO'su Brendan Irib "Onlara verecek bir cevabımız yok" açıklamasını yaptı. CEO aynı zamanda "Oyunlar konusunda sanal gerçekliğe nasıl başlayacağımızı biliyorduk, fakat sanal gerçeklik sunan filmlere nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz" dedi.Filmin yayınlanmasının ardından kamera arkası sahnelerin paylaşılacağı ve Story Studio'nun ilk parti film yapımcılarına da destek olacağı açıklandı. 

Story Studio'nun hazırlayacağı filmin ardından film sektörünün de bu konuda tecrübe kazanacağı ve sanal gerçeklik kaskları için içeriklerin hızla artacağı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1525 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, animasyon ve
2 etiket daha film oculus rift
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim