Anlık Bildirim

Office 2013 RT sürümü, final versiyonuyla Windows RT tabletlerde yerini alacak


Microsoft'un Windows 8 ve Windows Phone 8 dışında sıkı bir çalışma yürüttüğü diğer bir yazılımı da Office. Office 2013 olarak modern Windows arayüzü ve dokunmatik desteğiyle piyasaya sürülecek yazılım, Windows 8 ve Windows RT için iki farklı versiyona sahip olacak.

Microsoft, Office 2013 ve Office 2013 RT sürümleri için RTM duyurusunu yapmış ve Office 2013 RT sürümünün Windows RT tabletlerde ilk etapta ön izleme şeklinde yerini alacağını açıklamıştı. Kasım-Ocak arasında ise final sürüm dağıtıma başlayacaktı.

Ancak Ars Technica'nın rapor ettiğine göre Microsoft, RT sürümü için elini çabuk tuttu ve Windows 8 çıkış tarihine sürümü yetiştirdi.

Windows Update üzerinden erişilebilir olan güncelleme 580MB boyutunda ve Office 2013 RT uygulamasını final sürümüne geçiriyor. Böylece 26 Ekim'de ilk Windows RT tabletler piyasaya çıktığında Office 2013 RT final sürümü de kullanıcılara sunulmuş olacak. 

Office 2013 RT sürümünde Word, Excel, PowerPoint ve OneNote yazılımları bulunuyor. Standart Office 2013 versiyonundan ise bazı bakımlardan kırpılmış bir görüntü arzediyor. Örneğin makro desteği ve ActiveX kontrollerini temel alan Flash gibi eklentilere destek bulunmuyor. Eski PowerPoint sürümleri ve Equation Editor 3 ile hazırlanmış dökümanlar sadece okunabiliyor ancak düzenlenemiyor. OneNote ise gömülü ses ve video dosyalarını arayamıyor. 

Ayrıca dokunmatik desteği ve daha uzun batarya süresine imkan tanıyan optimizasyonlar içeriyor. 

Office 2013 RT uygulamaları varsayılan olarak Dokunmatik Mod ile sunuluyor ve kullanıcıların dokunmatik desteğine erişmek için ek bir işlem yapmasına gerek kalmıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim