Anlık Bildirim

OmniVision faz algılamalı otomatik odaklama yapabilen yeni sensörünü duyurdu

Bir dönem akıllı telefonlardaki kameralarda çözünürlük yarışı hız kazanmışken, yavaş yavaş yüksek çözünürlük yerine kullanıcıya katma değer sağlayacak yeni teknolojiler işin içine girmeye başladı. 

Sarsıntıyı en aza indiren OIS, odaklamayı hızlandıran lazer sistemi ve faz algılamalı otomatik odaklama akıllı telefonlarda yer bulmaya başlayan önemli özelliklerden. Omnivison yeni sensöründe de buna dikkat ediyor. 

Firmanın duyurduğu 13MP çözünürlüğündeki OV13880 sensörü, faz algılamalı otomatik odaklamaya sahip olması ile dikkat çekiyor. Kadrajdaki nesnelerin odağa olan mesafesini hesaplayabilen teknoloji böylece saliseler içinde otomatik odaklama yapabiliyor. 

Sensör 1.4 mikron piksel boyutuna sahip. Bu boyuttaki sensörler genelde 21MP gibi yüksek çözünürlüğe sahip sensörlerde yer alıyor ancak OmniVision daha düşük çözünürlüğe bu piksel boyutunu sığdırmayı başarmış. Böylece daha fazla ışık alan sensör düşük ışık ve gece çekimlerinde en iyi sonuçları elde ediyor. 

Gömülü renk filtresi teknolojisini - BCFA kullanan sensör piksellerin parazit yapmasını ve kumlanmayı en aza indiriyor. Ayrıca RGBC renk filtresi kullanan Clear Pixel 2.0 teknolojisi ile RAW görüntüleri Bayer formatına otomatik olarak dönüştürebiliyor. 

Faz algılama yanında kontrast tabanlı 240Hz otomatik odaklama sunan sensör 60 kare/saniye hızında 4K ve 240 kare/saniye hızında Full HD video kaydı yapabiliyor. 

Firmanın diğer bir sensörü ise 5MP çözünürlüğündeki OV5880. Yine 1.4 mikron büyüklüğünde piksel barındıran 1/4 inç büyüklüğündeki sensör, faz algılamalı ve kontrast tabanlı otomatik odaklama, BCFA, RGBC renk filtreleri, 60 kare/saniye hızında 4K ve 120 kare/saniye hızında Full HD video kaydı şeklinde özelliklere sahip. Özçekim konusunda OV5880 oldukça iddialı özellikler sunuyor. Yeni sensörler gelecek yıl piyasada boy gösterecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim