Anlık Bildirim

Ön kamera ve mikrofon ile Android cihazların ekran kilidi şifresini öğrenmek mümkün

Ön kamera ve mikrofon ile Android cihazların ekran kilidi şifresini öğrenmek mümkün

Mobil cihazların herkes için vazgeçilmez olduğu bir dönemde bu aygıtların daha çok hack olaylarına karşı savunmasız hale geldiğini görüyoruz. İşletim sistemine doğrudan müdahalelerin yanında donanım da büyük riskler içeriyor.

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir yazılım paketi, Android cihazların ön kamera ve mikrofon bileşenlerini kullanarak kullanıcının şifresine erişebiliyor.

Yazılım ön kamera ile kullanıcının kafa hareketlerini takip ederken, mikrofon ile de şifre girildiğinde oluşan tuş seslerini kaydediyor. Yazılım daha sonra bu bulguları biraraya getiriyor ve analiz ediyor.

Yapılan çalışmalarda yazılım 5 deneme sonrası yüzde 50 doğruluk payı ile 4 haneli şifreleri çözebilmiş. 8 haneli şifreleri ise 10 deneme sonrasında yüzde 60 doğruluk payı ile çözmeyi başarmış.

Android uygulamaları genelde kamera ve mikrofon erişimine kolaylıkla izin alabildikleri için yazılım büyük bir potansiyel içeriyor. Ancak şifre ekranının boyutu veya alfanümerik şifreler bu yazılımı tamamen kullanışsız yapabiliyor. Araştırmacılar bu çalışmayı mobil cihazlardaki potansiyel tehditleri göz önüne getirmek için yaptığını belirtiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim