GSi rozetini takarak yollara çıkacak yeni Opel Corsa’nın kaputunun altında 1.4 litrelik turbo benzinli ünite yer alıyor. Bu motor, 150 beygir güç ve 220 Nm tork üretiyor. Ünitenin eşleştirildiği 6 ileri manuel şanzımanın virajlı yollar için özel olarak optimize edildiği belirtiliyor. Sahip olduğu değerlerle 0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlayan Opel Corsa GSi, maksimum 207 km/s hıza ulaşabiliyor.
Corsa GSi modelini OPC versiyonuyla aynı şasi üzerine oturtan Opel, özellikle 18 inç alaşım jantlar ve 215/40 lastikler tercih edildiğinde üstün bir yol tutuş ve kısa fren mesafesi vaat ediyor. Şirket, karma yakıt tüketimini 6.3 lt/100 km olarak belirttiği aracın karbondioksit salınımının ortalama 147 g/km gibi değerlerde seyrettiğini ifade ediyor.
Güç bakımından Corsa ailesinin en üstünde yer alan Opel Corsa GSi, bu gücü görsel olarak da yansıtmak için oldukça spor bir tasarıma bürünmüş. Bu tasarım içerisinde daha geniş hava girişleriyle donatılan ön tampon, ön ucunda hava girişi bulunan bir kaput, biçimlendirilmiş marşpiyeller, 18 inçlik hafif alaşım jantlar ve çatıya konumlandırılmış spoiler yer alıyor. Opel, arka camın üzerinde yer alan spoilerin ekstra bastırma kuvveti sağlayarak yol tutuş yeteneğini arttırdığının altını çiziyor.
Opel Corsa GSi’ın kabin görüntüleri henüz paylaşılmadı. Ancak yapılan yazılı açıklamada Recaro koltuklar, spor direksiyon, deri vites topuzu ve alüminyum spor pedallar gibi sürüş zevkini arttıracak parçaların opsiyonel olarak sunulacağı belirtildi.
http://media.opel.com/media/intl/en/opel/home.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2018/opel/05-17-corsa-gsi-powertrain.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Şanzıman oranları elbette ki etkilidir. 200 hp civarında gücü olup, turbo ile alt devir torkuna da sahip olup 200 hp type-r'lar ile kafa burun yürüyen bir sürü araba var. En basit örneği buyrun: (ağırlık farkı da bariz) http://www.zeperfs.com/duel4383-1595.htm
Eski Corsa GSI modellerine hakaret gibi olmuş.
Bu arada güncel 1.4 T motoru değil bir önceki motoru kullanıyor.
Astra J 1.4T 140Hp 200Nm aracım vardı, şuanda kardeşimde de Astra K 1.4 150Hp 245Nm var.
K daki motorun çalışma karakteri çok daha dengeli, istekli ve titreşimsiz eski A14NET e göre, bir de Lspi sorunu olmasaymış!
Başlıktaki Corsa nın değerlerde dikkatten kaçan bir detay; şanzıman oranlarının virajlı yollara göre ayarlanmış olması, bu da belki açıklayıcı bir etkendir.
Bunun dışında kullandığım nerdeyse tüm Opel lerde gaz pedalının kalkış anındaki tepkileri genelde 3.vitese kadar ağır olurdu, K kasa Astra bu konuda bir nebze daha iyi, ağırlık avantajını kastetmiyorum burda.
Verimi belirleyen etmenler yataklardaki toleranslar ve ataletlerdir. Ki bu konuda cogu uretici esdeger auretim prosesleri uygulamaktadir artik fark kalmadi gibi birsey
Bmw nin underrated guc alma olayi cok baska bir boyut ama bende katiliyorum anlik olarak overboost ederek motor nominal gucunun ustune cikip daha iyi hizlanma degerleri gosterebilir sonucta denetlenmesi guc bi organizma motorlar... son olarak zf8 de olsa akiskandaki fiziksel kayiplari kendi icinde minimize etmek fizige ters o sebeple tork konvertorlu bi sanziman manuel yada cift kavrama kadar verimli olamaz kavrama aninda akiskan uzerinden aktarma oldugu icin kayiplarda belli zaten belli bir limitin ustune cikamiyorsun
Ayrıca kimsenin vitesleri kısa tutarak 0-100 aldığı filan yok. Yukarda bahsi geçen benzinli aracların manuellerinin hepsi ortalama 1.viteste 55, 2. Viteste 95kmh da kesiciye giren standart arabalar. Ayna mahruti oranlarına kadar aynılar.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
9275 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
opel, opel corsa gsi ve