Anlık Bildirim

Toyota Corolla Cross Türkiye'ye özel motorla gelecek

Avrupa pazarı için 197 beygirlik 2.0 litre hibrit motorla tanıtılan yeni Corolla Cross, vergi avantajı sağlanması açısından Türkiye'ye 122 beygirlik 1.8 litre hibrit motorla gelecek.

Toyota Corolla Cross Türkiye'ye özel motorla gelecek Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce Avrupa lansmanı gerçekleştirilen Toyota Corolla Cross, önümüzdeki yıl Avrupa'da satışa sunulacak. Corolla Cross'un Türkiye'ye gelmesi ise 2022'nin son çeyreğini bulacak.

Corolla Cross, Japon üreticinin 5. nesil hibrit sistemini kullanan ilk global model olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda SUV'un kaputu altında 197 beygir güç üreten 2.0 litre hibrit motor bulunuyor. Corolla Cross, tüm Avrupa'da bu motorla satılacak.

Ülkemizde ise bu motor ÖTV'den dolayı vergi dezavantajına sahip. Bu sebeple Corolla Cross'un Türkiye'de 122 beygir güç üreten 1.8 litre hibrit motorla satılacağı açıklandı. C-HR ve RAV4 arasında konumlanan Corolla Cross'taki batarya paketinin daha güçlü ve yüzde 40 oranında daha hafif olduğu duyurulmuştu.

Elektrikli bZ4X de Türkiye'ye gelecek

Toyota'nın ilk doğuştan elektrikli modeli bZ4X'in de 2022 sonuna kadar Türkiye'ye getirilmesi hedefleniyor. bZ4X, bataryalı elektrikli araçlara özel olarak geliştirilen e-TNGA platformunu kullanan ilk Toyota modeli olarak öne çıkıyor. 71.4 kWsa bataryaya sahip model tek şarjla 450 kilometre yol kat edebiliyor.

Toyota Corolla Cross Türkiye'ye özel motorla gelecek Tam Boyutta Gör

Toyota bZ4X, 150 kW hızlı şarj desteği ile 30 dakikada yüzde 80 dolum vadediyor. Araçta ayrıca güneş paneli opsiyonu da bulunuyor. Sürüş sırasında veya park halindeyken dahi enerji depolayabilen güneş panellerinin yıllık olarak 1800 kilometre sürüş menzili sağlayacağı tahmin ediliyor.

Avrupa'ya özel platformla Türkiye'de de üretim yapılacak

Son olarak Toyota, Avrupa'ya özel E3 mimarisini devreye sokacak. Bu platform üzerinde hibrit, şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve elektrikli kompakt modeller geliştirilecek. Söz konusu modeller Toyota'nın Türkiye'de ve İngiltere'deki fabrikalarında üretilecek. Corolla sedan, C-HR ve Corolla Cross'un E3 platformunda güncelleneceği, ilk modellerin 2025 yılından itibaren satışa sunulacağı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
51380 kez okundu.
39 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim