Anlık Bildirim

Osram ile yiyeceklerdeki bileşenleri telefonunuzdan okuyabileceksiniz

Osram’ın üçüncü taraflar için erişime açtığı LED yongası sayesinde bir yiyeceğin veya bir ilacın bileşiminde neler kullanılmış görme şansına sahip olacaksınız.

Pek çok insan elindeki yiyeceğin içerisinde neler kullanıldığını merak ediyor. Aynı durum ilaç kullananlar için de geçerli. Alman aydınlatma devi Osram, bu ihtiyaca yönelik olarak iki yıl önce bir tarayıcı cihazı geliştirmişti.

Bileşen okuma

İsrailli Consumer Physics ile birlikte geliştirilen bir LED yongası, Scio adındaki tarayıcı cihazın temelini oluşturuyordu. Bu cihaz aydınlattığı toprağın ne tür bileşenler barındırdığını okuyabiliyordu. Veya bir domatesin ne kadar olgun olduğunu görebiliyordu. Aynı şekilde bir yiyeceğin içerisinde ne tür katkı maddeleri olduğunu veya bir ilaçta hangi bileşenler kullanıldığını algılayabiliyordu.

CES 2018 fuarında ise Osram bu yongayı optimize ederek üçüncü taraf üreticilerin erişimine açtığını duyurdu. Şimdiden pek çok üretici Osram ile iletişime geçmiş durumda. Yıl sonuna kadar en az 3 cihazın LED yongası ile birlikte geleceği ifade ediliyor.

Yonganın akıllı telefon pazarında da kendisine yer bulacağı tahmin ediliyor. Son kullanıcıların yanı sıra eczacı, çiftçi, aşçı gibi meslek grupları için de entegre bir çözüm oldukça işe yarayacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim