Pek çok insan elindeki yiyeceğin içerisinde neler kullanıldığını merak ediyor. Aynı durum ilaç kullananlar için de geçerli. Alman aydınlatma devi Osram, bu ihtiyaca yönelik olarak iki yıl önce bir tarayıcı cihazı geliştirmişti.
Bileşen okuma
İsrailli Consumer Physics ile birlikte geliştirilen bir LED yongası, Scio adındaki tarayıcı cihazın temelini oluşturuyordu. Bu cihaz aydınlattığı toprağın ne tür bileşenler barındırdığını okuyabiliyordu. Veya bir domatesin ne kadar olgun olduğunu görebiliyordu. Aynı şekilde bir yiyeceğin içerisinde ne tür katkı maddeleri olduğunu veya bir ilaçta hangi bileşenler kullanıldığını algılayabiliyordu.
CES 2018 fuarında ise Osram bu yongayı optimize ederek üçüncü taraf üreticilerin erişimine açtığını duyurdu. Şimdiden pek çok üretici Osram ile iletişime geçmiş durumda. Yıl sonuna kadar en az 3 cihazın LED yongası ile birlikte geleceği ifade ediliyor.
Yonganın akıllı telefon pazarında da kendisine yer bulacağı tahmin ediliyor. Son kullanıcıların yanı sıra eczacı, çiftçi, aşçı gibi meslek grupları için de entegre bir çözüm oldukça işe yarayacaktır.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.