Anlık Bildirim

Oxford araştırmacıları insansız Wildcat aracının gösterimini yaptı


İnsansız hava veya yer araçları konusunda yapılan çalışmalar hem personel yetersizliği probleminin önüne geçerken hem de ön cephede asker kaybının en aza inmesini sağlıyor. Bugüne kadar uzaktan kontrollü insansız araçlara şahit olmuştuk ancak Oxford üniversitesi araştırmacıları insansız ve otonom bir aracın gösterimini yaptı.

Bowler Wildcat adı verilen otonom araç bir bakıma Google'ın insansız aracına benziyor ancak GPS alıcısı bulunmuyor. Daha önce BAE Systems adlı teknoloji geliştirme firmasının projesi olan Wildcat sonra Oxford üniversitesine devredildi. 

Wildcat aracının yol bulmasını sağlayan ve yöneten ise yeni nesil alıcılar. Yolun yapısını analiz eden alıcılar bunun yanında GPS'e bağımlı kalmadan yolunu bulabiliyor, değişen koşulları tespit edebiliyor, etrafındaki yayaları ve araçları tanıyabiliyor. 

Bu şekilde hiç bir müdahaleye gerek bırakmadan uzun mesafeleri gidebiliyor. Yakıtın azaldığı durumlarda ise merkeze geri dönebiliyor veya güvenli bir noktada durup haber gönderebiliyor. Wildcat halen test sürecinden geçiyor ancak son kullanıcıya satışı söz konusu değil. Haritalama ve keşif tarzı görevler için kurumsal bazda satışı ilerleyen yıllarda mümkün olabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim