Anlık Bildirim

Panasonic'den Tesla'ya milyonlarca dolarlık dev yatırım

Bugün yayınlanan açıklama ile Japon elektronik şirketi Panasonic’in, elektrikli otomobil devi Tesla Motors’a 260 milyon dolar yatırım yapacağı duyuruldu. Peki bu anlaşma hangi alanda kullanılacak?
Geleceğe dönük sıra dışı projeleriyle bilinen Tesla’nın elektrikli otomobillerin yanı sıra üzerinde yoğun mesai harcadığı bir diğer alan ise çevre dostu güneş enerjisi. Hatırlayacağınız gibi yakın zamanda normal çatılara göre daha ucuza mal edilen ve elektrik üretebilen solar panellere sahip çatıları görücüye çıkaran Elon Musk, yine bu alanda önemli bir anlaşmaya imza attı.
Resmi açıklama ile Panasonic’in, Tesla Motors’un New York’un Buffalo kentinde bulunan fabrikasına ışığı olduğu gibi elektrik enerjisine dönüştürebilen fotovoltaik (PV) güneş hücreleri ve modülleri üretmek için 260 milyon dolar (30 milyar yen) yatırım yapacağı duyuruldu. Edinilen bilgilere göre Tesla "uzun dönem satın alma garantisi" verirken, Panasonic’in ise gerekli tüm yatırım maliyetlerini karşılayacağı ifade ediliyor. Üstelik imzaların atılmasıyla birlikte 400 kişiye de iş imkanı sağlanacak.
İş birliğinin açıklanmasıyla birlikte New York borsasında yüzde 4,2 oranında değer artışı yaşayan Tesla’nın Model X, Model S ve 2018 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Model 3 elektrikli otomobilin bataryalarını da Panasonic tedarik ediyor. Şüphesiz önümüzdeki yıllarda çevreci hamleleriyle çok daha etkin bir rol üstelenecek olan Tesla’nın bu tür yatırımları gelecek nesiller için de büyük önem taşıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5009 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
panasonic, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim