Anlık Bildirim

"Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planı yok"

Tesla eski genel müdürü Kemal Geçer ile görüşen gazeteci Emre Özpeynirci: “Tesla’nın Türkiye’ye yatırımı gündeme gelmişti. Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını duydum.”

'Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planı yok' Tam Boyutta Gör

Tesla eski genel müdürü Kemal Geçer ile görüşen gazeteci Emre Özpeynirci olumsuz bir duyum üzerinden şunları yazdı: “Bu arada Elon Musk’un New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra Tesla’nın Türkiye’ye yatırım yapması gündeme gelmişti. Ancak Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını duydum. Umarım yanlış duymuşumdur da yatırım gelir. Ama 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını, olanların da gittiğini unutmayalım.”

Tesla’nın bir sonraki fabrikası için çok fazla aday bulunuyor. Çünkü Başbakan Srettha Thavisin’in Elon Musk ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya göre Tesla, “Tayland” merkezli olarak da bir fabrika kurmayı düşünmeye başladı.

Elon Musk’ın Macaristan Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde fabrika konusu da gündeme gelmişti. Firma daha önce yeni bir fabrika için Suudi Arabistan ile görüşme içerisinde bulunduğu iddia edilmişti. Bu görüşmelerde fabrika kararının bulunmadığı söylenmişti.

Daha sonra bu Suudi Arabistan gelişmesini Elon Musk yalanlamış ve böyle bir şeyin olmadığını söylemişti.

Şu anda Avrupa’da Almanya merkezli olarak üretim gerçekleştiren Tesla, İspanya’ya açacağı fabrika ile Avrupa’daki üretimini arttırabileceği söylenmişti. 4,5 milyar euro seviyesinde bir yatırım planlandığı söylenmişti. Sonrasında bu planlar iptal olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6491 kez okundu.
36 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, fabrika ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim