Anlık Bildirim

Patent davalarının ünlü yargıcı Lucy Koh: Artık çok yoruldum

Samsung ve Apple arasında ki patent davalarında en çok konuşulan isim olan yargıç Lucy Koh, sessizliğini bozdu. Ünlü hukukçu uzayıp giden patent davalarından yorulmuş durumda.

Samsung ile Apple arasında halen daha devam eden patent ihlali davası neredeyse 7 yılı doldurmak üzere. Bu süre zarfında her iki firmada da başta CEO olmak üzere pek çok yöneticinin değiştiğini gördük. Ne var ki bu süreçte değişmeyen tek isim Lucy Koh oldu.

Yıllar geçti

2010 yılın başlayan tasarım patenti ihlali tartışmalarının mahkemeye taşınması ile birlikte Kaliforniya bölge mahkemesi yargıcı Lucy Koh için yepyeni bir dönem başlıyordu. Sürekli teknoloji gündeminde kalmasının yanında çok fazla bilgi sahibi olmadığı bir alanda kendisini geliştirmek zorunda kalan Koh, bugün patent ihlali konularında derin bir tecrübeye sahip oldu. Ne var ki artık yorulmuş durumda.

Samsung ve Apple’ın tazminatın yeniden hesaplanması için bir gün kararlaştırmak amacıyla bir araya geldikleri duruşmada Lucy Koh adeta içini döktü. Ünlü yargıç patent davalarından dolayı çok yorulduğunu ve emekli olana kadar bu konu ile ilgilenme ihtimalinin kendisini endişelendirdiğini dile getirdi. Yargıç aslında haklı zira davanın daha ne kadar süreceği belli değil.

Bilindiği üzere davada ilk olarak Samsung aleyhine 1 milyar dolar tazminat kararı çıkmıştı. Daha sonra Samsung karara itiraz etmiş ve 340 milyon dolara düşürmüştü. Firmanın temyiz başvurusu ile birlikte aslında patent davalarında yeni bir hesaplama yöntemi ortaya çıkmış oldu. Daha önce patent ihlaline konu olan cihazın satışından elde edilen toplam kar üzerinden tazminat hesaplanıyordu. Yüksek mahkeme bunu adaletsiz buldu ve sadece patent ihlali yapan bileşenin karı üzerinden tazminat hesaplanmasını istedi.

İki taraf 14 Mayıs 2018 tarihinde bir araya gelerek yargıç Koh ile birlikte tazminatın yeniden hesaplanması sürecine başlayacak. Yüksek mahkeme bu konu ile ilgili herhangi bir yol göstermediği için zorlu bir sürecin olduğu ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim