Anlık Bildirim

Path kullanıcılardan özür diledi uygulamasını güncelledi


Mobil cihazlarımızda kullandığımız pek çok kaynağı bilinmeyen uygulamaların tehlikeleri konusunda güvenlik uzmanlarının zaman zaman uyarıları yayınlanıyor. Ancak popüler uygulamaların da güvenlik açıklarına sıkça rastlanıyor. Bunlardan birisi iOS ve Android uygulaması Path.

Günlük hayatınızdaki her türlü aktiviteyi arkadaşlarınızla paylaşabildiğiniz Path sosyal ağ uygulaması, Foursquare ve Instagram gibi standart olarak telefon rehberinizi tarıyor ve rehberinizdeki arkadaşlarınız uygulamaya katıldığında sizi bilgilendiriyor. Ancak Path uygulaması bu telefon rehberi ve mail adreslerini kendi uzak sunucusuna yedekliyor. Bu da yaklaşık 2 milyon kişinin rehberinin yedeklenmesi anlamına geliyor. 

Arun Thampi isimli geliştirici bu olayı OS X platformu üzerinde farketti ve blogunda yayınladı. Sonrasında da uygulamaya büyük eleştiriler ve tepkiler gelmeye başladı. Nihayet Path CEO'su Dave Morin, bir mektup göndererek kullanıcılardan özür diledi  ve çok ciddi olarak konuya eğileceklerini açıkladı.

CEO'nun belirttiği gibi harekete geçen şirket tüm yüklenmiş bilgileri sildi ve uygulamayı 2.0.6 sürümüne yükseltti. Bu sürümde rehberin taranması ve yedeklenmesi kullanıcının isteğine bağlı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim