Anlık Bildirim

Plüton yeniden gezegen olarak kabul edilebilir

2006 yılında Uluslararası Astronomi Birliği tarafından gezegen olmaktan çıkarılan Plüton hakkında elde edilen yeni veriler, tartışmaları beraberinde getirdi.
 2006 yılına kadar Güneş Sistemi'ndeki dokuz gezegenden biri olarak kabul edilen Plüton, Uluslararası Astronomi Birliği'nin 2006 yılında bir gezegen olmanın koşullarını yeniden tanımlamasıyla birlikte gezegen olmaktan çıkarıldı ve cüce gezegenler sınıfına dahil edildi. Ancak Yeni Ufuklar tarafından geçtiğimiz günlerde dünyaya gönderilen görüntüler sayesinde elde edilen yeni bilgiler, Plüton'un gezegen olup olmadığı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
Yeni Ufuklar tarafından NASA'ya gönderilen görüntü ve veriler, Plüton'un daha önce düşünülenden biraz daha büyük olduğunu ve kayda değer jeolojik özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Ortaya çıkan bu yeni bilgiler ışığında Plüton'un yeniden gezegen statüsüne yükseltilmesini isteyenlerin sayısı da önemli ölçüde arttı. Plüton'un eski statüsüne geri döndürülmesini savunan bu bilim adamlarının başında, dokuz yıllık bir uğraşın ardından Plüton'u yakından görüntülemeyi başaran Yeni Ufuklar ekibi geliyor.
Yeni Ufuklar ekibinde yer alan bilim adamı Philip Metzger geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklamalarda bulundu ve artık Plüton'a rahatça gezegen diyebileceklerini söyledi. 2006 yılında Uluslararası Astronomi Birliği'nde yapılan oylamada aksi yönde karar verilmiş olsa da bir çok gezegen bilimcinin Plüton'u gezegen olarak tanımlamaya devam ettiğini vurgulayan Metzger, bilimin oylamalarla belirlenemeyeceğini belirtti. Metzger'in bu görüşüne katılan gezegen bilimcilerinin sayısı oldukça fazla olsa da, bu Plüton destekçileri henüz Uluslararası Astronomi Birliği'ni ikna edebilmiş değiller.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6333 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, plüton ve
2 etiket daha yeni ufuklar nasa
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim