Anlık Bildirim

New Horizons, 9 yıllık serüvenin ardından Plüton'a en yakın mesafeye ulaştı

19 Ocak 2006 tarihinde ABD Florida'dan fırlatılan uzay aracı New Horizons (Yeni ufuklar) neredeyse 9 yıldır uzay boşluğunda yolculuk ediyor. Cüce gezegen olarak bilinen ve sisteminin en dışında yer al
New Horizons, 9 yıllık serüvenin ardından Plüton'a en yakın mesafeye ulaştı
 
New Horizons'un dünyaya ulaştırdığı, en net Plüton görüntüsü 
19 Ocak 2006 tarihinde ABD Florida'dan fırlatılan uzay aracı New Horizons (Yeni ufuklar) neredeyse 9 yıldır uzay boşluğunda yolculuk ediyor. Cüce gezegen olarak bilinen ve sisteminin en dışında yer alan Plüton'u keşfetmek amacıyla yola çıkmıştı. Aradan geçen uzun sürede 3 milyar mil yol kateden New Horizons bugün Plüton'a en çok yaklaşacağı mesafeye ulaşarak ilk görselini de gönderdi.
Yaklaşın 58 bin km/saat hızla fırlatılan keşif aracı, 2007 yılında dev gezegen Jupiter'in yakınından geçerken de gezegenin çekim gücünü kullanarak hızlanmıştı. Yıllık kontroller dışında genellikle uyku halinde seyahat eden araç ise son olarak geçtiğimiz yıl 6 Aralık'da uyandırıldı.
New Horizons, 9 yıllık serüvenin ardından Plüton'a en yakın mesafeye ulaştı
 
Keşif aracının görevini başarıyla tamamlamasını kutlayan NASA çalışanları 
Dünyamızdan 4.8 Milyar kilometre uzaktaki New Horizons'a gönderilen bir radyo sinyalinin ulaşması ve geri dönmesi 9 saat sürüyor. Bu nedenle Plüton'u fotoğraflayacak uzay aracının gönderdiği bilgiler yaklaşık 4.5 saat sonrasında bizlere ulaşıyor. Plüton'a 12 bin km kadar yaklaşabilecek keşif aracının çektiği fotoğraflar sayesinde cüce gezegeni 500 kat daha net görme şansına erişmiş oluyoruz. Hatırlatmak gerekirse Plüton daha önce yalnızca Hubble teleskobunun çektiği görüntüler ile görülebiliyordu.
Gezegenin paylaşılan ilk fotoğrafı ise sosyal medyada büyük ses getirdi. Nasa'nın paylaştığı fotoğrafta gezegenin üzerinde kalp şekline benzeyen yüzey paylaşılan fotoğrafın bir anda ilgi odağı olmasına sebep oldu. New Horizons Plüton'u yeterince keşfettikten sonra Güneş Sistemi'nden ayrılarak bize yeni ufuklar hakkında bilgiler göndermeye devam edecek.
New Horizons, 9 yıllık serüvenin ardından Plüton'a en yakın mesafeye ulaştı
 
NASA'nın yeni Facebook kapak fotoğrafı görüntüsü 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6379 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, yeni ufuklar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim