Linux işletim sistemlerinin en güzel yanlarından bir tanesi, var olan yazılımların inanılmaz çeşitli oluşu. Geliştiriciler ve kullanıcılara bir miktar sorun çıkaran dağıtım çeşitliliği, Canonical firmasının da dikkat ettiği bir konu ve buna yönelik sunulan Snap paketleri, evrensel olmaya en yakın çözüm olarak görülüyor. Uygulamanın çalışmasını tek tıkla halleden ve gerekli tüm yan ürünleri de yükleyen Snap’ler, son kullanıcıları destekliyor.
İlginizi Çekebilir

Canonical tarafından yayınlanan ve farklı Linux dağıtımlarında en çok indirilen Snap’lerin listesi, şaşırtıcı olmayan öğeler içeriyor. Listenin her yerinde olmayı başaran ve çoğunda birinci sırada olan Spotify, her ne kadar Linux kullansanız ve bilgisayarınızda muhtemelen yoğun olarak kodlamayla uğraşsanız da müziğe ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
Arch Linux, CentOS, Debian, Fedora, Manjaro ve tabii ki en popüler sürüm Ubuntu’yu içeren tablo, dağıtımlar arasındaki farklılıkların da sinyallerini veriyor.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi her platformda vazgeçilmez olan Spotify’ın yanı sıra iletişim uygulamalarından Skype, Discord ve proje yönetimi için Slack de ciddi bir kitleye sahip. Medya oynatıcısı VLC ise Fedora ve Ubuntu’da büyük bir indirilme sayısına sahip. Bunun altında ise muhtemelen iki dağıtımda da yer almayan içerik kodeklerine VLC’nin sahip olması yatıyor.
https://snapcraft.io/blog/popular-snaps-per-distro Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


U
unununium
9 saat önce
Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Benim C++ kodunda sadece farklı maas sayısını ve para birimini ARGV den giriyorsun. Kod satırlarını düşük tutmak için öyle bir giriş yöntemi yaptım.
Bu arada konu programcılık konusu olduğu için konuya
https://mini.donanimhaber.com/egzersiz-amacli-programlama-sorulari--139462992
dan devam etmek daha iyi olacaktır (bir Linux konusunu programcılık konusu ile up'lamamak açısından)
C++ ile yazdığım kodu da nitekim daha sonra o konu altında göndereceğim.
işte ekran görüntüsü
kopyalarken enter karakteri uçmuş onun haricinde bir sorun yok. C++ kodunu da bekliyorum
bunlar özel/ proprietary dir yani lisanslıdır, kodları kapalıdır ve o uygulamalarla ne yapabileceğiniz siz değil, başkaları belirler.
parolası özgürlük olan Linux 'u kullanan kişilerin jami dururken Skype, qTox dururken Dischord kullanmak ilginç
torrent'ten mp3 indirip en basitinden omxplayer kullanmak yerine online Spotify kullanmaları ise komedi.
müzik satın alma kaldı mı ? paralı üyelik ile uygulamalardan dinliyorsunuz...
şahsen youtube tercih ediyorum
https://askubuntu.com/questions/866511/what-are-the-differences-between-snaps-appimage-flatpak-and-others
Ama bu paketleme işini de tam oturtamadı üreticiler vs. Bir süre önce kullandığım dağıtımı Ubuntu 19.04'e yükselttim. Geçen günlerde de kullandığım spor saatinin yeni sürümleri duyuruldu ve ben de hemen SDK indirdim. Ama SDK önceki Ubuntu sürümü baz alınarak hazırlanmış ve 19.04'te libpng12 paketini isteyip çalışmıyor. Onu zar zor kurdum, başka gereksinimler çıktı, onları da kurdum. Bu sefer de aynı işlemde hem GTK2 hem GTK3 kullanılmaz diyor, yine çalışmıyor. Boşboş oturuyorum. Madem gereksinimi var, o kütüphaneleri ekle SDK içine, kullanalım rahat rahat.