Anlık Bildirim

Project Ara pilot mağazası Porto Riko'da açılacak

Project Ara pilot mağazası Porto Riko'da açılacak

Modüler bir akıllı telefon konsepti olarak başlayan ancak daha sonra çalışan bir prototip haline gelmeyi başaran Project Ara, bu yıl itibariyle tüketiciyle buluşmayı hedefliyor. Google yılın ilk geliştirici konferansını düzenledi.

Konferansta Project Ara ile ilgili önemli bilgiler de paylaşıldı. Bunlardan ilki modül mağazası ile ilgili. Google, Project Ara'nın modüllerini bulabileceğiniz ilk fiziksel mağazanın Porto Riko'da açılacağını duyurdu. Bu da Project Ara'nın resmi olarak Porto Riko'da hayata geçeceği anlamına geliyor. 

Yaklaşık 4 milyon nüfusu ile ABD'nin özerk bir bölgesi olan Porto Riko'da akıllı telefon benimsenme oranı yüzde 50 civarında. Google bu nedenle düşük maliyetli bir proje olacak Project Ara için bu bölgeyi seçmiş. 

Project Ara bu bölgede pilot olarak uygulanacak. Bölgede hizmet veren operatörler akıllı telefonun iskeletini ve değiştirilebilir modüllerini pazarlamada yardımcı olacak. Ayrıca bölgenin önemli sanatçı ve girişimleri de modüllerin tasarlanmasına katkı sağlayacak. 

Google'ın Project Ara iskeletlerini yeniden tasarlanmış gıda kamyonları ile satacağı belirtiliyor. Olaya biraz eğlence tarafından yaklaşmak isteyen Google böyle bir yolu tercih etmiş. Projenin kesin başlangıç tarihi bilinmiyor ancak yıl sonuna doğru olacağı tahmin ediliyor. Projede iskelet yapı 50$ civarında olacak ve modüller de seviyesine göre farklı fiyat etiketlerine sahip olacak. İlk etapta 11 modül yer alıyor. 

Google ayrıca modern amiral gemi akıllı telefonlar ile yarışacak güce sahip bir modül seti de piyasaya sürecek. Spiral 2 olarak adlandırılan son sürecin ürünü olan bu amiral gemi modelinin 64-bitlik Marvell PXA1928 ve NVIDIA Tegra K1 yongasetlerine uygun olacağı belirtilyior. Ayrıca gelecek yıl Spiral 3 süreci başlayacak ve bu süreçte daha güçlü bataryalar ile 4G desteği sunulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim