Anlık Bildirim
 
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Turing mimarili kartlarıyla ışın izlemeye donanımsal seviyede destek sunan Nvidia o dönem kartlarınin kalbindeki yeni nesil GPU’nun halefine göre artan yüzey alanını Ray Tracing ve Tensor çekirdekleriyle açıklamıştı. Bir kullanıcının keşfettiği detaylar firmayı yalanlıyor.
Bir Reddit kullanıcısının Turing GPU’sunun Flickr’a yüklenen yüksek çözünürlüklü görsellerini detaylı incelemesi sonucu ulaştığı sonuca göre RTX 2070 ve RTX 2060’da farklı varyantları bulunan TU106 GPU’sunun TPC alanı 10.89 mm2.
GTX 1660 ve GTX 1660 Ti’daki TU116’da ise bu alan 8.98 mm2 olarak karşımıza çıkıyor. Aradaki 1.95 mm2’lik alan farkının 1.25 mm2’si Tensor çekirdeklerine giderken yalnızca 0.7 mm2’si Ray Tracing için ayrılan işlem birimlerine ayrılmış durumda.

Nvidia'nın açıklaması mı görselin söyledikleri mi

Oysa ki Nvidia, Turing GPU’larının Pascal’a kıyasla artan yüzey alanını Ray Tracing’e donanımsal seviyede destek için ayrılan birimlerle açıklamıştı. Görünüşe Nvida’nın açıklaması gerçekle örtüşmüyor. Yongayı büyüten asıl neden olaraksa Turing GPU’sundaki komut setlerinin ve önbelleklerin halefine kıyasla daha fazla alan kaplaması gösterilmekte. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6100 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gpu, turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim