
Londra'da düzenlediği etkinlikte BlackBerry 7.0 işletim sistemini paylaşan Bold Touch 9900 / 9930, Torch 9850 / 9860 ve Torch 9810'u teknoloji severlerle bir araya getiren Research in Motion, diğer yandan akıllı telefon pazarındaki rekabet gücünü daha arttırabilmek adına QNX platformu desteği sunan akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor.
Daha önce Research in Motion'ın ilk tablet bilgisayarı PlayBook'da kullanılan QNX platformu, BlackBerry Colt kod adlı modele güç verebilir. BGR'ın kaynağına göre BlackBerry Colt, 2012 yılının ilk çeyreğinde lanse edilip teknoloji mağazalarının vitrinlerindeki konumunu alabilir.
BGR'ın yayınladığı bilgilere ek olarak BlackBerry Colt'un tek çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıracağı ileri sürülüyor. Ancak Reuter cephesinden kısa bir süre önce, mevcut BlackBerry modellerine QNX güncellemesinin sunulmayacağı bilgisi gelmiş; bu durumun arkasında yatan neden olarak QNX platformunun çift çekirdekli işlemci gerektirdiğinin altı çizilmişti. Her iki taraftan da gelen açıklamalar akıllarda soru işaretleri bırakmıyor değil.
Research in Motion'ın QNX destekli ilk modellerini merakla bekliyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

