Anlık Bildirim

Reuters: TSMC, Apple A6 için pilot üretime başladı

Son dönemdeki artan davalardan ötürü Samsung'la yollarını ayıracağı konuşulan Apple'ın gelecek nesil işlemcilerini TSMC'ye ürettireceği iddiası bir süre önce Uzakdoğu'nun önemli yayın organlarından Digitimes tarafından dile getirilmişti. Bu iddianın üzerinden uzun süre geçmeden Reuters haber ajansı, kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Tayvan'lı üreticinin A6 işlemcisi için pilot üretimine kısa bir süre önce başladığını dile getirdi.

TSMC'nin bütün yetkilere ve detaylara sahip olduğunu belirten Reuters, Tayvan'lı silikon firmasının yapacağı pilot üretim ile A6 yongası için üretim veriminin yeterli olup olmadığının ortaya çıkacağını belirtirken; görüşlerine başvurulan Fubon Securities'in analistlerinden William Wang, Apple'ın TSMC'e gereksinim duyduğu yongalarının %20-30'unun üretim yetkisini vermesinin muhtemel olduğunu dile getirdi.

Ne TSMC, ne Apple ne de Samsung cephesinden konuyla ilgili herhangi bir yorum gelmezken; Kore'li elektronik devinin 7,8 milyarlık ürün alımı ile en büyük müşterisi konumundaki Apple'ın yonga üretiminde TSMC'ye yönelmesi en çok Samsung'u etkileyecek gibi görünüyor.

Kesin detayları henüz bilinmeyen A6 yongasının, Nvidia Kal-El gibi mevcut Cortex A9 mimarisinde dört çekirdekli ya da ARM Cortex A15'ini baz alan yeni bir işlemci olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11315 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, tsmc ve
5 etiket daha a6 Apple a5 iOS Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim