Anlık Bildirim

Rusya önde gelen VPN hizmetlerini yasaklamaya başlıyor

Rus devleti, yayınladığı kara listedeki sitelere girmeyi engellemeyen VPN hizmetlerini yasaklayacağını açıkladı. İşte Rus hükümetinin kararına uymayan ve yasaklanacak VPN servisleri.
Rusya önümüzdeki günlerde, kullanıcıların yasaklı web sitelerine erişmelerini sağlayan ana VPN (sanal özel ağ) hizmetlerini engellemeyi planlıyor. Bunun nedeni ise bu VPN servislerinin, Rus hükümetinin oluşturduğu kara listedeki sitelere erişimi engellemeyecek olmaları.

Kara listeyi dikkate almadılar

Geçtiğimiz Mart ayında, Rusya'nın telekomünikasyon düzenleme ajansı Roskomnadzor, üst düzey VPN sağlayıcılarına, sunucularını ülkedeki kişilerin yasaklı sitelere erişmelerini engellemek için hükümet tarafından işletilen BT sistemine bağlamalarını söylemişti. Bu çağrıya uymayan VPN servislerinin ülkede kullanımının yasaklanacağını belirten Rus devleti harekete geçiyor.
Rus hükümetinin bu kararına uymayacaklarını ve aynı zamanda direneceklerini belirten VPN servisleri, yakın bir zamanda Rusya'da artık kullanılamayacak. Kara listeyi dikkate almayan VPN servislerinin önde gelenleri ise şu şekilde: VyprVPN, TorGuard, IPVanish, OpenVPN ve Hola VPN. Kaspersky ise bu çağrıya olumlu yanıt verdi ve Rus devleti ile iş birliğini kabul etti. Bunun nedeni ise şikretin Rusya merkezli olması ve bu öneriyi reddetme gibi bir seçeneğinin olmaması olarak gösteriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5965 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, vpn ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim