Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 4'ün ilk serisinde tasarımsal sorunlar ortaya çıktı

Son günlerde akıllı telefon pazarı iPhone 6 Plus modelinin bükülme sorunuyla çalkalanırken, Apple'ın en ciddi rakibi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 4'ü tasarımsal anlamda sıkıntıya sokacak
Samsung Galaxy Note 4'ün ilk serisinde tasarımsal
Son günlerde akıllı telefon pazarı iPhone 6 Plus modelinin bükülme sorunuyla çalkalanırken, Apple'ın en ciddi rakibi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 4'ü tasarımsal anlamda sıkıntıya sokacak bir sorunu ortaya çıktı.
Eylül ayı içinde Berlin'de düzenlenen IFA 2014 kapsamında tanıtılan Galaxy Note 4 modelinde, özellikle kullanıcılar tarafından çok sık eleştirilen plastik kasa ve çerçeve tasarımından vazgeçilip metal çerçeve anlayışına geçiş yapılmıştı. Teknik özellikleriyle de bir hayli iddialı Galaxy Note 4,  anavatanı Güney Kore'de belirlenen tarihten önce piyasaya sürüldü ve beraberinde iki ciddi sorun ile gündeme düştü. Bunlarda ilki, stok sayısıyla ilgili oldu. Yeterli miktarda stok sayısı olmadan satılan telefonlar kısa sürede tükendi. 
Bu durum Samsung'un için beklenen talebin büyüklüğü olarak iyi bir gelişme olsa da ikinci sorun firmanın başını ağrıtacak gibi görünüyor zira ikinci sorun tamamen tasarımsal hatalara maruz kalan kullanıcılar tarafından açığa çıkarıldı. İlk parti içinde satılan telefonların henüz net sayısı belli olmayan adetlerinde metal çerçeve ile ekran arasındaki ciddi boşluktan söz ediliyor. Bu boşlukların ölçüleri ise fotoğraflar ile paylaşılmış durumda zira göründüğü üzere boşluk veya açıklık olarak görünen alanlara bir kartvizit çok rahat bir şekilde girebiliyor.
Geçtiğimiz dönemlerde HTC One M7 ve Sony Xperia Z2 modellerinde de bu tarz kasa açıklığı şeklinde sorunlar karşımıza çıkmıştı. Samsung, şu ana kadar ilk kez iki farklı materyali kullanarak büyük ekranlı bir modeli piyasaya sürdü ve bu süreç içinde bazı sorunların olması kaçınılmaz görünüyor. Tabi uluslararası lansman ve pazara sunuş sonrasında bu sorunun küçük ölçekli üretimlerde mi olduğu yoksa kronik bir sorun olup olmadığı daha açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Eğer kronik bir sorun ise Samsung'un bu konudan dolayı başı bir hayli ağrıyacak gibi görünüyor .
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4897 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tasarım, 4 ve
4 etiket daha galaxy Android Samsung note
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim