Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note ismi tarihe karışabilir

Ekran kalemi ve büyük boyutlar ile özdeşleşen Galaxy Note markası, akıllı telefon pazarında yeni bir dönemin kapılarını açmıştı. Şimdi o kapılar kapanmaya hazırlanıyor.

Galaxy Note ismini ilk kez firmanın ekran kalemine sahip olan büyük boyutlu akıllı telefonu ile tanımıştık. 2011 yılında piyasaya çıkan telefon başlarda oldukça eleştirilmişti. Pazarın bu denli büyük ekranlara ve ekran kalemine ilgi göstermeyeceği düşünülüyordu zira o dönem iPhone modeli bile 3.5 inçlik bir ekrana sahipti.

Yeni Bir Dönem Başlıyor

Telefonun kabiliyetleri kısa süre içerisinde kendisini kanıtladı ve ilgi bir anda patladı. O gün eleştiri yapan firmaların bile ekranlarını büyütmeye başladığını görmüştük. Sonrasında ise Phablet adını verdiğimiz yeni bir sınıf doğmuş oldu. Bunun lokomotifi ise şüphesiz Galaxy Note modeliydi.

Benzersiz ekran kalemi tecrübesi ile rakiplerine toz yutturan Galaxy Note ayrıca Phablet sınıfının da halen en çok satan serisi olma özelliğini koruyor. Tüm bu güzel gelişmelere karşın Galaxy Note 7 patlama skandalı, bu model serisini da tarihe gömmek üzere.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre firma, Galaxy Note markasını tamamen kaldırmayı düşünüyor. Son fiyaskodan sonra aslında sadece Galaxy Note 7 modeli değil Galaxy Note markası da zarar gördü. Önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkacak yeni Note cihazları için tüketicinin kafasında hep bu şüphe olacak.

Firma süreç içerisinde hızlı bir anket yaptırmış ve katılımcıların yüzde 50’si marka hakkında olumsuz düşündüğünü belirtmiş. Yani firmanın acil olarak bu kötü imajı silecek bir hamle yapması gerekiyor. Elbette bunun için yine acele etmemesi gerek.

Note isminin yerine nasıl bir marka gelecek şimdilik bilinmiyor. Ekran kalemi ile özdeşleştiği için yerine gelecek markanın nasıl bir pazarlaması yapılacak ve yeni telefonlarda neler öne çıkacak şimdiden merak konusu oldu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5457 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim