Anlık Bildirim

Samsung’un zararı 2 milyar doları geçti

Tarihindeki en büyük kriz ile yüzleşen Samsung, süreci iyi yönetememesinin bedelini ağır bir şekilde ödeyecek. Patlayan modellerin faturası şimdiden 2 milyar doları geçmiş durumda.

Patlayan Galaxy Note 7 modelleriyle son dönemin en büyük fiyaskolarından birine imza atan Samsung, süreci iyi yönetememesinin bedelini ağır ödüyor. Krizin ilk dönemlerinde ortaya çıkan fatura şimdi iki katını geçmiş durumda.

Krize Giden Süreç

Bazı Galaxy Note 7 modellerinin patlaması ile başlayan skandallar zincirinde Samsung önce geçici olarak satışı durdurmuş ve geri çağırma programı başlatmıştı. Yenilenen ve güvenli olduğu belirtilen Galaxy Note 7 modellerinin de patlamaya başlamasıyla daha sancılı bir süreç başladı. Son açıklamalarda Galaxy Note 7 üretim ve satışının tamamen durduğu ifade edildi. Bu esnada Samsung borsada eridi ve 17 milyar dolar değer kaybetti.

Halen patlamalara neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor. Firma, yetkililerle birlikte ilk günden bu yana araştırmalar yapıyor ancak kesin bir sonuca ulaşılmış değil. Bu nedenle de krize hangi noktada müdahale edileceği de tam bir muammaya dönüşmüş durumda.

Fatura Ağırlaşıyor

Geri çağırma programının başladığı ve hatalı cihazların büyük kısmının değiştirildiği dönemde Samsung yaklaşık olarak 1 milyar dolar civarında bir zarar öngörüyordu. Diğer bölümlerin elde ettiği yüksek faaliyet karları ile birlikte yılın üçüncü çeyreğinde 7 milyar dolar civarında toplam kar beklentisi oluşmuştu. Böylece mobil bölümün büyük zararı da kapatılmıştı.

Şimdi ise tamamen farklı bir tablo ortaya çıktı. Bugüne kadar üretilen ve değiştirilen modeller de dahil raflara çıkan yaklaşık 3.5-4 milyon Galaxy Note 7 modeli satıştan kaldırıldı. Haliyle zarar da katlanarak arttı. Firmanın güncellediği üçüncü çeyrek raporunda zararın 2.34 milyar dolara ulaştığı ifade ediliyor. Zararın tamamı Galaxy Note 7 modelleri ile ilgili.

Rapor daha çok tahmine dayalı olduğu için net rakam olduğunu söyleyemeyiz. Üretim aşamasında yapılan yatırımlar, ilerleyen günlerde karşılaşılacak tazminatlar ve davalar dolaylı yoldan bu rakamı arttırmış olacak. Tüm bunların yanında marka imajının zedelenmesi de cabası. Yani Samsung’u hiç de iyi günler beklemiyor diyebiliriz. Yılın üçüncü çeyrek raporları bu ay sonunda açıklanacak. İlk resmi verilerin bu raporda ortaya çıkması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3878 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim