Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S III, TouchWIZ 5 arayüzü ile gelecek

Galaxy Note modeliyle akıllı telefon dünyasında çıtayı yükselten ve 5.3-inç büyüklüğünde yüksek çözünürlü Super AMOLED ekranı, Android dünyası ile buluşturan Samsung, kapalı kapılar ardında 2012'de pazara sunacağı modeller için hazırlıklarını sürdürüyor.
Arka arkaya pazara sunduğu modeller sayesinde en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren firma unvanını kazanan Samsung, 30 milyondan fazla satarak önemli bir başarı elde eden Galaxy S ve Galaxy S II modellerinin devamı olacak Galaxy S III'ü piyasaya sunacak.
İlk detaylarını daha önceki haberlerimizde verdiğimiz Galaxy S III'ün, Şubat ayında gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi'nde lanse edilmesi bekleniyor. Teknik özellikleri hakkında çok fazla spekülasyon olan telefonun, Samsung tarafından geliştirilen Exynos 4400 serisi dört çekirdekli işlemciden güç alması bekleniyor. ARM'ın Cortex-A9 tasarımını temel alan yeni işlemciye GPU tarafında nasıl bir çözümün eşlik edeceği ise büyük bir soru işareti ancak bu noktada Samsung'un, en güçlü mobil GPU'yu kullanacağı konuşuluyor.
Yüksek çözünürlüklü ekran, çok çekirdekli işlemci, yeni GPU ve geliştirilmiş kamera gibi detaylar Galaxy S III'ün önemli özellikleri arasında yer alırken, haberimizin asıl konusu yazılım üzerine. Gelen bilgilere göre Galaxy S III ile birlikte Samsung, TouchWIZ arayüzünün 5. sürümünü de duyuracak. Android 4.x işletim sistemini kullanacak olan Galaxy S III'e, grafik arayüzü olarak şu an 4. sürümü faal olan TouchWIZ'in yeni versiyonu eşlik edecek.
Samsung'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre TouchWIZ 5, serinin bu alandaki en güçlü versiyonu olacak ve daha önceki sürümlere kıyasla çok daha iyi kullanıcı deneyimi yaşatacak. Bu noktada Samsung'u iddialı kılan nokta olarak, Android 4.0'lı Galaxy Nexus'un geliştirme çalışmaları esnasında Google ile girilen yakın işbirliği ve buna bağlı olarak TouchWIZ'de yapılan optimizasyonlar ile yeni özellik eklentileri. Yeni arayüzün bir diğer önemli yanı ise Android 4.0'ın birleştirici tasarım detaylarına yönelik olarak optimize edilmiş olması.
Bilindiği üzere Google, Android 4.0 ve sonrasında gelecek sürümler için "unification" yani birleştirme anlayışını benimsemiş durumda. Akıllı telefon ve tabletler için ayrı işletim sistemi sürümleri yerine farklı cihazlara ölçeklendirilebilen tek bir platform ile hareket etmeyi benimseyen Google'ın bu kararı, Samsung'un UI çalışmalarını da etkilemiş olabilir. Kullanım kolaylığının ön planda olacağı yeni TouchWIZ 5, Galaxy S III'ün yanı sıra şirket tarafından 2012'de pazara sunulacak diğer telefon ve tabletler de de kullanılacak.
Tabi yeni arayüzün yazılım güncellemesi yoluyla var olan modellere gelmesi de beklenebilir. Henüz çok fazla detay olmamakla birlikte başta Galaxy S II olmak üzere güncel ürün gamındaki telefonlar için 2012'de Android 4.0 başta olmak üzere bir dizi güncelleme sunacak olan Samsung, bu güncellemelere TouchWIZ 5'i katması da beklenebilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48082 kez okundu.
26 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim