Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S5 ortaya çıktı: 16MP kamera, parmakizi okuyucusu, su geçirmez kasa

Samsung Galaxy S5 ortaya çıktı: 16MP kamera, parmakizi okuyucusu, su geçirmez kasa
Samsung Galaxy S5 nihayet gün ışığına çıktı. Bu akşam yapılacak etkinlikte resmen anons edilmesi beklenen telefonun genel görünüme ait tüm detaylar, telefona ait olduğu belirtilen fotoğraflarla birlikte anlaşılmış oldu. Elimizdeki görseller itibariyle, Galaxy S5'in tasarım anlamında radikal bir değişime uğradığını söylemeyiz ancak ekran boyutunun 5.2-inç'e yükseltilmesine bağlı olarak cihazın biraz daha büyüdüğünü söylemek mümkün. Mevcut boyutu itibariyle birinci nesil Galaxy Note'a yakın olan telefonda, fiziksel olarak bazı önemli güncellemeler bulunuyor.
Samsung Galaxy S5 ortaya çıktı: 16MP kamera, parmakizi okuyucusu, su geçirmez kasa
Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte, aynı iPhone 5S'te olduğu gibi Galaxy S5'în de home butonuna entegre parmak izin sensörüne sahip olduğu ve kullanıcılarına parmak kaydırmak suretiyle bu özelliği kullanabileceği ifade ediliyor. İlk etapta PayPal ile işbirliğine gittiği ifade edilen Samsung, bu sayede kullanıcıların parmak izi ile ödeme yapmalarına olanak sağlayacağı bildiriliyor. Galaxy S4 ile kıyaslandığında oval yerine daha köşegen hatlara sahip olan Galaxy S5'in arka kısmına geçtiğimizde de bazı güncellemeler bulunuyor.  Cihazın mukavemetini arttırabilmek adına arka kapakta noktalı yeni bir kalıp tasarımına yer verilirken, IP67 sertifikası ile elde edilen suya ve toza karşı dayanıklı yapıyı sürdürebilmek adına microUSB portunun kapaklı bir şekilde tasarlandığını görmekteyiz. 
Samsung Galaxy S5 ortaya çıktı: 16MP kamera, parmakizi okuyucusu, su geçirmez kasa
Arka kısımda ayrıca 16MP çözünürlüğünde kameramız bulunuyor. Yeni nesil ISOCELL kamera modülüne sahip olan sistemde, piksellerin her biri bağımsız ışık alabildiği için düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraf kalitesi elde edildiği belirtiliyor. Donanım tarafında büyüyen ekrana ek olarak 3GB RAM ve daha hızlı işlemci gibi yenilikleri beraberinde getirecek olan telefon, yazılım tarafında da yenilikler içeriyor. Android 4.4 işletim sistemini kullanan Galaxy S5, 30MB'un üzerindeki dosyaların daha hızlı indirilebilmesi adına LTE ve WiFi bağlantılarını birlikte kullandırabilen Download Booster uygulamasını da telefonla birlikte sunuyor. 
Samsung Galaxy S5 bu akşam lanse edilecek, tüm detaylar Donanimhaber.com'da olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
50468 kez okundu.
477 kişi, toplam 608 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s5 ve erdi özüağ
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim