Anlık Bildirim

Samsung holding şirketi olmayı reddetti

Bir süredir Samsung'un, operasyonel ve holding şirketi olarak ikili bir yapılanmaya gidebileceği konuşuluyordu. Birinci çeyrekte rekor gelir elde eden şirket, bu yapılanma fikrini tamamen reddetti.
Samsung'un geçtiğimiz yıl yaşadığı Note 7 krizinin ardından milyarlarca dolar zarara uğraması ve Samsung'un Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong'un rüşvet ve siyasi imtiyaz suçlamalarıyla tutuklanmasıyla birlikte şirket hisselerinin değer kaybetmesi Samsung Electronics yatırımcılarının şikayetlerinin artmasına neden olmuştu. Amerikalı yatırımcı Paul Elliott ise Samsung Electronics'in operasyonel ve holding şirketi halinde ikili bir yapılanmaya gitmesini önermişti.


Samsung bu öneriyi detaylı bir şekilde değerlendirip geçtiğimiz ay yapılan toplantıda şimdilik holding şirkete dönüşmek gibi bir planları olmadığını ancak bu öneriyi düşünmeye devam edeceklerini duyurmuştu. Şirket bugün ise birinci çeyreğe ait finansal sonuçlarla birlikte yeniden yapılanma ve holding şirkete dönüşme fikirlerini tamamen reddettiğini açıkladı.


Rekor Kar Kararın Alınmasında Etkili Oldu 

Güney Koreli teknoloji devi holding şirketine dönüşmenin Samsung'un rekabet gücüne yardımcı olmayacağını ve düzenleyici engeller ile karşılaşabileceğini söyledi. Şirket ayrıca neredeyse dört yılın en yüksek seviyesinde ve analistlerin tahminlerinden çok daha yüksek olan 8.8 milyar dolarlık faaliyet karına da dikkat çekti ve holding şirketine dönmenin gereksiz olduğunu vurguladı.


Şirketin ilk çeyreğe ait finansal sonuçları açıklamasının ardından hisseleri hızla değer kazanırken hisseleri yükselten ve yatırımcıları mutlu eden asıl açıklama çeyrek sonuçlarından kısa bir süre sonra geldi. Samsung yaptığı açıklamayla şirketin yönetim kurulunun 40 trilyon wonluk hazine bonosunu 3 aylık süre zarfında geri almayı onayladığını bildirdi. 


Yatırımcılara Kar Payı Dağıtacak 

Samsung daha önce de hazine bonosunu geri toplamış ve nisan ayının ilk haftasında tamamlanan geri toplama sürecinde yaklaşık 9 milyar dolarlık bir miktar elde edilmişti. Şirket şimdi ise değeri 35 milyar dolara varan hazine bonolarını 3 aylık süreçte toplayarak yatırımcılarına hisse başına yaklaşık 700 dolarlık kar payı dağıtacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim