Anlık Bildirim

Samsung patronu görevi bırakıyor

Tam 32 yıldır Samsung Electronics bünyesinde çalışan yarı iletkenlerden tutun ekran üretimine kadar firmaya önemli katkılar yapan CEO Oh-Hyun Kwon görevi bırakıyor.

2017 yılı Samsung için inişli çıkışlı geçiyor. Geçen yıl yaşanan Galaxy Note 7 faciasından sonra hızlı bir şekilde toparlanan firma, Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 gibi modellerle 2017 yılını tarihi bir rekorla kapatmak üzere. Diğer taraftan rüşvet suçlamaları ve veliaht Lee Jae-yong’un tutuklanması dünya gündeminin önemli maddeleri arasında.

Katkısı büyük

Bu dalgalı süreç esnasında çok önemli bir haber geldi. Holdingin patronu durumunda olan ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Oh-Hyun Kwon ani bir kararla görevden ayrılacağını duyurdu.

1985 yılında yarı iletken araştırmacısı olarak Samsung’a katılan Kwon, 32 yılını çeşitli bölümlerde geçirdi ve önemli işlere imza attı. Bugün firmanın en önemli gelir kaynağı ekran ve yarı iletken üretimi Keon liderliğinde büyüdü. 2012 yılında Kwon, Samsung Electronics CEO’su olmuştu. Kwon aynı anda Samsung Display, Samsung SLI ve Samsung Yarı İletken bölümlerinin de başkanlığını yürütüyordu.

Kwon firma olarak beklenmedik ve çok zor günlerden geçtiklerini, şimdi görevi bırakmanın tam zamanı olduğunu ve genç liderlerle firmanın çok daha iyi yerlere geleceğini açıkladı. Kwon patronluk görevini bırakırken yönetim kurulunda ki görevine devam edecek. Mart 2018 tarihinde burada ki görevi de sona erecek ve bir daha seçilmeyecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim