Anlık Bildirim

Samsung'da yeniden yapılanma: 200 yönetici işinden olabilir

Galaxy Note 7 fiyaskosunun finansal bilançosu ağır oldu. Tüketicilerde güven zedelenmesine yol açan krizin boyutunu ölçebilmek kolay olmasa da üst düzey yöneticiler için tablo ürkütücü olabilir.
Samsung bu aydan itibaren üst düzey yönetici seviyesinde yeni değerlendirme kriterlerini devreye sokuyor. Note 7 fiyaskosuyla küresel kriz yaşayan şirket, proje sorumlusu yöneticilerinden bunun hesabını sormayı planlıyor. Aslına bakarsanız geçtiğimiz yıl 100'ün üzerinde yöneticisiyle yollarını ayırmıştı Samsung, ancak Note 7 olayının bilançosu tahminlerin çok üzerinde çıkıp şirket, amiral gemi telefon-para-güven kaybedince, kimi yöneticiler için yolun sonunun görünmesi acımasız iş dünyasının doğal bir sonucu.
Samsung'da yeniden yapılanma: 200 yönetici işinden olabilir
 
Güney Koreli şirketin yeni ölçme-değerlendirme metodları ne olacak henüz kimse bilmese de yaklaşık 1000 kişilik üst düzey yönetici grubundan 200 kişinin işine son verilmesi planlanıyor. Tahmin edileceği üzere ipin ucundaki isimler arasında, Samsung Mobile'ın henüz bir yıllık başkanı olan Koh Dong-jin de bulunuyor. Üstelik sadece kendisi değil ekibindeki kimi yöneticiler için de benzer sonuç kaçınılmaz olabilir. Ancak ne var ki, Samsung'un elini kolunu bağlayan asli unsur, çalışanların motivasyonu ve bir sonraki başkanın durumu. Zira işten çıkarma, bir sonraki başkan üzerinde ciddi derecede stres oluşturabilir.
Kaldı ki sadece başkan da değil, alt kademe çalışanlar açısında da Koh Dong-jin'in pozisyonu önemli çünkü uzun süre Samsung Mobile Ar-Ge şefliği yapan yönetici, çalışanların sevdiği ve Note 7 olayında personelin mesajlarla destek olmaya çalıştığı bir isimdi. Tabi onunla birlikte yazılım lideri Rhee In-jong ve donanım lideri Roh Tae-Moon da ipin ucunda. Kötü olansa bu iki isimden birinin bir sonraki Samsung Mobile başkanı seçilme şanslarının olması. Kesin olan şu, milyarlarca dolarlık Note 7 faciası, birilerini işinden edecek. Daha kesin olansa, Samsung'un Note 7 için tatminkar bir neden-sonuç açıklaması yapmadığı her gün, şirkete olan güvenin daha fazla zarar gördüğü. Samsung bir an önce Note 7 sorununu açıklığa kavuşturmalı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5407 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, yönetici ve
2 etiket daha note 7 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim