Anlık Bildirim

Samsung'dan Nvidia'ya patent ihlali davası

Grafik pazarının tek hakimi durumundaki Nvidia, bugünlerde yeni bir patent davasıyla karşı karşıya. Firmayı zorlayan davacı ise, çok yakından tanıdığımız Samsung.

Son dönemde Samsung ile Apple arasındaki patent davalarına sıkça rastlar olduk ancak onlarca firmanın birbirine karşı patent davaları mevcut ve bunlar çok gündeme gelmiyor. Bu davalardan birisi Samsung ile grafik devi Nvidia arasında yaşanıyor. 

Mobil platformlardan elini ayağını yavaş yavaş çeken Nvidia, bununla birlikte bazı firmalara patent davaları açarak yeni bir gelir modeli elde etmenin yollarını aramaya başladı. Geçen yıl Samsung'dan da patent bedeli isteyen Nvidia, cevabını yeni bir dava ile aldı. 

Geçtiğimiz hafta ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na - ITC şikayette bulunan firma, kendisine ait grafik teknolojileri ile ilgili 3 patentin Nvidia tarafından ihlal edildiğini iddia etti. ITC, şikayeti bir basın açıklaması ile duyururken, ihlalin detaylarını 30 gün içerisinde açıklayacak. İhlal edilen patentler, parmak büyüklüğünde bir devre kartına grafik bileşenlerinin nasıl sığdırılacağına dair yöntemleri içeriyor. 

Nvidia, söz konusu patentlerin geçerliliğinin olmadığını belirtiyor ve Samsung'un yıllanmış patentleri raftan indirerek trollük yapmaya çalıştığını savunuyor. Firma ilk aşamada şikayete itiraz edecek. Dava aşamasına geçildiğinde firma gerçeklerin ortaya çıkacağını ve haklılıklarının anlaşılacağını umut ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5016 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung nvidia patent dispute, Mobil Teknolojiler ve Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim