Anlık Bildirim

Samsung'dan modüler televizyon konsepti

Evlerindeki televizyonların oynatılan içeriğe göre küçük ekranlara ayrılmasını isteyenler Samsung'un yeni konseptine bir göz atabilir. 8 ekranlı bu konsept, farklı şekillere girebiliyor.

CES 2016 fuarında satışa hazır pek çok elektronik cihaz gün yüzüne çıktı. Bunlar yanında konsept tarzında olan ve fikir verme amacıyla sergiye katılan teknolojiler vardı. Samsung'un 170 inçlik dünyanın en büyük SUHD akıllı televizyonu yanında modüler olarak kullanılabilen yeni bir proje de ilgi odağıydı.

Firmanın fuarda Future TV Zone adıyla kurduğu konsept tasarım alanında sergilenen dev televizyon, 8 farklı ekrana bölünerek çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Normalde tek bir ekran gibi görünen televizyonu modüler hale getiren de bu küçük ekranlar. Ekranlar birleştiği anda oynatılan içerik de otomatik olarak yeni ekrana göre şekil alıyor. Daha doğrusu ekranlar içeriğe göre hareket ediyor. Futbol maçı, aksiyon filmi veya akşam haberleri gibi içeriklerde en iyi görüntü oranını sunmak için ekranlar birleşiyor veya ayrılıyor. Bunun için televizyon sürekli 16:9 ve 21:9 görüntü oranı arasında geçiş yapıyor. 

Ekranlar arasındaki boşluğu doldurmak için ise yine hareketli karolar kullanılmış. Böylece toplamda ekranlar ile birlikte 24 adet hareket eden karo bulunuyor. Yani ekranları manuel olarak ayırıp birleştirmek mümkün değil. Bu bakımdan konsept büyük bir sistemin kurulmasını gerektiriyor. 

Tasarım şimdilik konsept aşamasında ve ne zaman hayata geçecek bilinmiyor. Hayata geçse bile muhtemelen firmaların yüksek bütçeli reklam tasarımlarında yerini alacaktır. Yine de daha küçük formatlarla son kullanıcıya sunulabilecek versiyonlar ihtimal dahilinde.  
Samsung'dan modüler televizyon konsepti
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim