Anlık Bildirim

Samsung'un özelleştirilmiş çekirdeği Mongoose adını alabilir

Bu yıl Galaxy S6 serisinde sadece Exynos yongasetine yer vererek gündeme oturan Samsung, on milyonlarca satma ihtimali olan seriden Snapdragon 810'u uzaklaştırarak Qualcomm'a da önemli bir darbe vurmuştu. Ancak Samsung'un darbesi bununla sınırlı kalmayabilir. 

Uzun süredir Samsung'un özelleştirilmiş bir ARM çekirdeği üzerinde çalıştığı gündeme geliyordu ancak bununla ilgili somut bilgiler mevcut değildi. Şimdi bu çalışmaların detayları sızmaya başladı. 

Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung'un üzerinde çalıştığı özelleştirilmiş çekirdek Mongoose adını taşıyor. 14nm FinFET üretim teknololojisi ile üretilecek olan çekirdek ARMv8 yani 64-bit tabanlı olacak. 

2.3GHz saat hızına kadar çıkabilecek Mongoose, Geekbench 3 testlerinden de tek çekirdekte 2200 puan almayı başarmış. Bu puan hali hazırdaki Exynos 7420 tek çekirdek puanlarından yüzde 45 daha fazla. 

Çekirdek ile ilgili ilginç bir detay da isimlendirme ile ilgili. Firavun faresi olarak çevirebileceğimiz Mongoose hayvanı, vahşi hayatta en zehirli yılanlardan birisi olan Krait'in de en büyük düşmanlarından birisi. Bu isimlendirmenin özellikle mi seçildiği bilinmiyor. 

İddialar ne kadar doğru tartışılır ancak Mongoose tabanlı bir Exynos yongaseti Mali-T880 grafik birimi ile Snapdragon 810'un tozunu attırabilir. Hatta Qualcomm'un özelleştirilmiş 64-bitlik Kryo çekirdekli Snapdragon 820 yongaseti de bu tozdan nasibini alabilir. 

Samsung yongaseti haricinde RAM, depolama birimi, LTE modem, WiFi, NFC yongası, görüntü işlemcisi de tasarlıyor. Özelleştirilmiş Exynos yongaseti üzerinde LTE başta olmak üzere diğer yongaları entegre ederek kullanabilirse gelecek yıllarda tümleşik sistemler konusunda Qualcomm'u oldukça zorlayabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3228 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim