Anlık Bildirim

Shazam'ı satın alan Apple, Avrupa Komisyonu'nun radarında

Aralık ayında 400 milyon dolar civarında bir miktar karşılığında Shazam'ı satın alan Apple, Avrupa Komisyonu'nun radarında. Komisyon satın almanın rekabete olan etkilerini araştıracak.

Shazam'ı satın alan Apple, Avrupa Komisyonu'nun radarında Tam Boyutta Gör
 

Aralık ayında Apple, popüler müzik tanıma uygulaması Shazam'ı satın aldığını duyurmuştu. Apple satın alma için Shazam'a ne kadar ödendiği açıklamazken konuya yakın kaynaklar anlaşmanın 400 milyon dolar civarında bir miktar karşılığında tamamlandığını ileri sürmüştü. Tabi Apple'ın Shazam'dan nasıl faydalanacağı henüz bilinmiyor ancak satın alma duyurusunun ardından Shazam'ın Play Store'dan kaldırılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddiaları değerlendiren Avrupa Birliği üye ülkeleri satın almanın Avrupa Ekonomik Alanı içerisindeki rekabeti ne yönde etkileyeceğinin araştırılması için Avrupa Komisyonu'na başvurdu.


Rekabete olan etkileri incelenecek  

İlk olarak Avusturya tarafından yapılan başvuru Avrupa Birliği Birleşme Yönetmeliğinin 21. maddesine dayanıyor. Bu hüküm uyarınca yönetmeliğin tarafı herhangi bir ülke, Avrupa Komisyonu'ndan, Avrupa Birliği tek pazarını ya da kendi ülkesindeki rekabeti olumsuz yönde etkileyeceğini düşündüğü bir anlaşmanın incelenmesini talep edebiliyor. Avusturya'nın talebinin ardından Apple'ın Shazam'ı satın alması ile ilgili benzer endişeleri taşıyan İzlanda, İtalya, Fransa, Norveç, İspanya ve İsveç de Avusturya'nın talebine katıldı ve satın almanın incelenmesini istedi.


Avrupa Komisyonu tarafından başlatılacak incelemeyle birlikte Apple, satın almaya ilişkin bütün detayları ve satın almanın Avrupa pazarına olan etkilerini komisyona sunmak zorunda kalacak. Anlaşmanın tüm detaylarına hakim olduktan sonra Avrupa Komisyonu'nun satın almayı iptal etme hakkı da bulunuyor. 2013 yılında taşımacılık devi UPS'in TNT Express'i satın almasının rekabeti olumsuz etkileyeceğini ve müşterileri iki şirketten(UPS ve DHL) birini seçmek zorunda bırakacağını açıklayan Avrupa Komisyonu 4.4 milyar dolarlık satın akma anlaşmasını iptal etmiş ancak 2015 yılında anlaşmanın şartları değişince satın almaya onay vermişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim