Anlık Bildirim

Snapdragon 845 ile dizüstünde önceki nesle göre yüzde 50 performans artışı yaşanacak

ARM üzerinde çalışan Windows dizüstü projesi ilk nesli ile beğeni topladı. Bu yıl Snapdragon 845 yonga setli ikinci nesil modeller piyasada olacak. Performans umut vadedici.

Microsoft ve Qualcomm’un dizüstü pazarına yeni bir soluk getirmek amacıyla başlattığı Snapdragon yonga setli dizüstü bilgisayar projesi artık ikinci nesle terfi etmek üzere. Benchmark testlerine düşen modeller önemli bir performans artışına işaret ediyor.

Daha iyi performans

Lenovo markalı bir dizüstü modelinin benchmark skorlarına göre Snapdragon 845 yonga seti ile birlikte yüzde 50 seviyesine kadar performans artışı görebileceğiz. İlk nesil dizüstü modellerinde Snapdragon 835 yonga seti kullanılmıştı.

Peki akıllı telefon tarafına iki nesil arasında bu kadar fark yokken dizüstü tarafında nasıl oluşuyor? İlk olarak dizüstü tarafında saat hızlarının 3GHz seviyesine kadar çıktığını belirtelim. Başarılı soğutma sistemlerinin uygulanabildiği dizüstünde bu hızlar rahatlıkla kaldırılabilir. Bu artış performansa da yansıyor.

İkinci olarak yazılım tarafında da ilk nesilden bu yana önemli iyileştirmeler yapıldı. Windows 10 işletim sistemi ARM mimarisinde daha akıcı hale getirilirken, ARM64 SDK desteği ile 64-bit uygulamaların da çalışması sağlandı. Tüm bu gelişmeler Snapdragon yonga setli dizüstü modelleri için önemli bir adım oldu.

Yakın zamanda Snapdragon yonga setli dizüstü modellerinin akıcılık ve performans anlamında Intel veya AMD işlemcili dizüstü modellerine göre daha fazla tercih edildiğini görebiliriz. En azından gelişmeler bu yönde ilerliyor. Şimdilik ikinci nesil dizüstü modelleri ne zaman piyasaya çıkacak bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim