Anlık Bildirim

SoftBank dijital ödeme hizmeti sunacak

Japonya'nın önde gelen teknoloji şirketlerinden SoftBank; PayPay isimli dijital ödeme hizmeti ile ülkedeki nakit kullanımı azaltmayı planlıyor. PayPay; Apple, Samsung ve Line'a rakip olacak

SoftBank dijital ödeme hizmeti sunacak Tam Boyutta Gör
 

Akıllı telefonlar, tabletler ve hatta akıllı saatler... Bu cihazlar ve daha pek çok cihaz kullanıcılara nakit kullanmadan ödeme imkanı sunuyor. Buna karşılık Japonya'daki ödeme işlemlerinin büyük bir kısmında nakit kullanılıyor. Kredi kartları, elektronik ödemeler ve diğer nakit kullanılmayan diğer ödeme sistemlerinin ülkedeki toplam ödeme işlemlerinin sadece yüzde 20'sinde kullanıldığı Japonya'da hükümet, 2025 yılına kadar nakitsiz işlem sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.


PayPay ile rekabete ortak olacak 

Apple, Samsung, Alibaba ve ülkedeki en popüler mesajlaşma platformu Line'ın hakim olduğu dijital ödeme sektörüne ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinden SoftBank da rakip bir platformla dahil olacak. Hindistan'ın en büyük çevrimiçi ödeme şirketi olan Paytm ve Yahoo Japan ile iş birliği yapan SoftBank, PayPay isimli bir ödeme hizmeti ile kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda Japonya'nın en önemli operatörlerinden biri de olan SoftBank PayPay servisi ile hem kendisinden hizmet alan kullanıcılara hem de Yahoo Japan'ın elektronik ödeme platformu Yahoo Wallet'ı kullanan 40 milyon kullanıcıya hitap ederek pazarda önemli bir noktaya yerleşmeyi planlıyor.


Tokyo'da gerçekleşecek olan 2020 Yaz Olimpiyatları öncesinde hükümet, sadece nakit kabul eden işletmeleri nakitsiz ödeme araçlarına geçme konusunda zorlasa da Japonya nakitsiz bir toplum olma yolunda Hindistan ve Çin'in gerisinde kalmış durumda. Halihazırda dijital ödemelerle yılda 200 milyar dolarlık işlemin gerçekleştiği Hindistan'da bu miktarın beş yıl içinde 1 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Alibaba ve Tencent tarafından sunulan dijital ödeme servislerinin hakim olduğu Çin'de ise mobil ödemeler geçtiğimiz yıl yüzde 30 artış göstermiş ve 32 trilyon dolara ulaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim