Anlık Bildirim

Sony Ericsson, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı: Ne kâr var ne de zarar

Sony'nin, Ericsson firmasının hisselerini satın alıp almayacağının tartışıldığı şu günlerde Sony Ericsson, 2011 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını bizlerle paylaştı. Detaylara geçmeden önce Sony Ericsson'un genel durumunda, 2011 yılının ikinci çeyreğine kıyasla iyileşmelerin başladığını söylememiz mümkün. Gerek Japonya'da yaşanan şiddetli deprem, gerekse depremin neden olduğu tsunami felaketi firmayı adeta derinden sarsmıştı.
Yayınlanan güncel finansal tablolara göre Sony Ericsson, üçüncü çeyrekte dünya çapında 9.5 milyon cep telefonu dağıtımı gerçekleştirerek 1 milyar 586 milyon Euro gelir elde etmiş. Cep telefonlarının ortalama satış fiyatı 166 Euro, kâr marjı ise %27 seviyesinde. Kıyaslamak gerekirse gerekirse bir önceki çeyrekte,7.6 milyon cep telefonusatılmış ve bunun sonucunda 1 milyar 193 milyon Euro gelir elde edilmişti. Ortalama satış fiyatı ile kâr marjı ise sırasıyla 156 Euro ve %31'di.
Peki net kâr veya net zarar ne durumda?
İkinci çeyrekte 50 milyon Euro net zarar açıklayan Sony Ericsson, üçüncü çeyrekte ne kâr ne de zarar etmiş. Firmanın dördüncü yani son çeyrekten itibaren kâr etmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Sony Ericsson'un CEO'su Bert Nordberg'in ifadesine göre üçüncü çeyrekte satışların %80'ini akıllı telefonlar oluşturuyor ve şu ana kadar 22 milyon Xperia serisi akıllı telefonun satıldığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5158 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim