Anlık Bildirim

SpearHead 360 tam 500 metreden cihazınızı hackleyebiliyor

Telefonunuzun cebinizde olduğu bir anda farkında olmadan hacklenmiş olabilirsiniz. SpearHead 360 adındaki minibüs tam 500 metreden akıllı telefonlarınızı ele geçirebiliyor.

Son dönemde suçluların akıllı telefonlarını kırmak isteyen güvenlik güçlerine yönelik çözümlerin sayısı hızla artmaya başladı. Bilgisayara bağlanarak kullanılan şifre kırma kutularından sonra şimdi de gezici servisler gündemde.

SpearHead 360 özellikleri

WiSpear adındaki bir kablosuz bağlantı firması; Android ve iOS telefonlarda bulduğu açıkları kullanarak uzaktan hackleyebiliyor. Hatta 500 metre öteden bile telefonları kırabildiğini iddia ediyor.

Firma bu çözümleri bir minibüs içerisine yerleştirmiş ve gezici servis haline getirmiş. Böylece güvenlik güçleri uzaktan erişmek istedikleri kişilerin 500 metre kadar yakınına gelerek telefonlarına sızabilecek.

Sistemde 24 farklı kablosuz anten var ve tespit edilen ilk gün açıklarını kullanarak telefonların kendi WiFi ağına bağlanmasını sağlıyor. Sonrasında 4 farklı yöntemi kullanarak telefona sızmaya çalışıyor. Aynı anda birden fazla telefona da erişilebiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sistemin işlerliği bilinmeyen açıkların tespit edilmesine dayalı. Geliştiriciler açıkları kapattıkça sistem de yeni açıkları keşfetmeye çalışıyor.

SpearHead 360 adı verilen minibüs için donanıma göre 3.5 milyon ve 5 milyon dolar arasında fiyat etiketi mevcut. Drone ve sırt çantası şeklinde aynı işi gören aksesuar paketi ise 1.2 milyon dolar civarında. Firma bir süredir güvenlik konferanslarında boy gösteriyor ve iyi satışlar yapacağını düşünüyor. Şimdilik herhangi bir sipariş alamamış.




 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim