Anlık Bildirim

Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi

Gelirlerini arttırmak isteyen önde gelen müzik servisi Spotfiy, ‘’Sponsorlu Şarkılar’’ adını verdiği yeni bir reklam anlayışını, Spotify için para ödemeyen kullanıcılara sunacak.

Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi Tam Boyutta Gör
 

Kısa bir süre önce Spotify’ın ayarlar kısmında ortaya çıkan ‘’Sponsorlu içeriği devre dışı bırak’’ ifadesi ile şirketin yeni bir reklam çalışması içinde olduğu anlaşılmıştı. Konuyla ilgili TechCrunch’a açıklama yapan bir şirket sözcüsü şirketin yeni bir reklam şeklini test ettiğini doğrularken bu reklamın müzik dinlemek için ücret ödemeyen kullanıcıların karşısına çıkarılacağını ancak premium hesabı olan kişilerin ayarlar kısmından bu reklamları kapatabileceğini açıkladı.

Farklı Bir Reklam Anlayışı

Sözcünün açıklamaların göre bu reklamlar Spotify’da şu an kullanılmakta olan reklam bannerları şeklinde görünmeyip uygulamanın amacına daha fazla hizmet eder nitelikte olacak. Şarkılarının Spotify’da daha fazla görünmesini isteyen plak şirketleri veya sanatçılar Spotify’a ödeme yaparak şarkılarını bazı oynatma listelerine yerleştirebilecek veya kullanıcıların müzik zevkine paralel ise şarkıyı bir anda karşısına çıkarabilecek. Örneğin bir pop şarkısı Spotify’da genellikle pop müzik dinleyen birinin listesinde ortaya çıkabilecek.

Spotify’dan yeni bir reklam hamlesi
 
Sponsorlu şarkı olan Call Me, listenin üst kısmında yer alıyor 
Ayrıca Spotify’ın bu reklam anlayışını biraz daha geliştirerek şarkının otomatik oynatılması, listelerde üst sıralara yerleştirilmesi gibi farklı opsiyonları da plak şirketlerine sunması ve bunlar için daha fazla ücret talep etmesi bekleniyor. Dev müzik servisi kullanıcı sayısını her geçen gün arttırsa da bu kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun servis için ücret ödemiyor oluşu şirketi yeni kazanç yöntemleri bulmaya itiyor.

Halihazırda 140 milyon abonesi olan Spotfiy, bu abonelerden 50 milyonundan müzik servisi için ücret alıyor. Geçtiğimiz yıl 389 milyon dolar işletme zararı açıklayan şirket belini büken telif ödemelerini kısmak için de artık sanatçılara değil müzik/plak şirketlerine ödeme yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim