Anlık Bildirim

Steve Jobs CEO’luktan ayrıldıktan sonra televizyon projesi üzerinde çalışmış

Yıllardır gizli kalan ve henüz yeni gün yüzüne çıkan bilgiye göre Apple'ın efsane ismi Steve Jobs'ın CEO'luğu bırakmasına rağmen Apple TV projesi üzerinde çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.
Teknoloji basınının en kıdemli isimlerinden olan ve aynı zamanda Steve Jobs ile yakın arkadaşlığıyla tanınan Walt Mossberg, yayınladığı son yazısında yıllardır bilinmeyen bir olaya dair detayları ilk kez paylaştı. Buna göre Steve Jobs eğer vefat etmeseydi sıra dışı bir televizyonla karşımıza çıkacaktı.
Hatırlayacağınız gibi kanserle çetin bir savaş veren Steve Jobs, hastalığının ilerlemesiyle 2011 yılında CEO koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Görevinden ayrıldığı gün Jobs’ın kendisini arayarak çağırdığını dile getiren Mossberg o akşam ünlü yöneticinin hayli duygusal ve bitkin olduğunu, hastalığından dolayı söylediklerinin güçlükle anlaşıldığını gözlemlemiş. Konuşmalarında bilgisayar, telefon ve tablet dünyasında yaptıkları yeniliklerin benzerini televizyon alanında da yapmak istediğini söyleyen Steve Jobs, insanlara sade ve şık bir yapıya sahip, interaktif televizyon deneyimi sunmak istediğini belirtmiş.

Mossberg: Steve Jobs ne yapmak istediğini biliyordu

Walt Mossberg’in aktardıklarına göre o akşam hastalığını neredeyse tamamen unutan ve televizyon projesi üzerine yoğunlaşan Steve Jobs’ın ne yapmak istediğini tamamen bildiği, hatta birkaç aylık süreç içerisinde elle tutulur yeni bir çalışmayla geri döneceğini söylediği ifade ediliyor.
CEO’luğu bıraktıktan yaklaşık 1,5 ay sonra, 5 Ekim 2011 tarihinde hayatını kaybeden Steve Jobs’ın günümüzde satılan Apple TV’den neredeyse tamamen farklı bir fikre sahip olduğu ancak ömrünün bunları gerçekleştirmeye izin vermediği açıklamalarda yer alıyor. Günümüzde televizyon alanında deneysel çalışmalar yürüten Apple’ın ise yol haritasında bir nebze sapma olduğunu söyleyebilmek mümkün. Görünüşe bakılırsa Steve Jobs’ın yenilikçi fikirleri de kendisiyle birlikte göçüp gitmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5510 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
televizyon, steve jobs ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim