Anlık Bildirim

Synaptics dokunmadan kontrol edilebilen hologram teknolojisini tanıttı

Dokunmatik teknolojisinin deneyimli geliştiricilerinden Synaptics yeni teknolojisini sergiledi. CES 2016'da stanıtılan hologram teknolojisi tam olarak fiziksel etkileşime geçmeden kontrol edilebiliyor
Synaptics dokunmadan kontrol edilebilen hologram teknolojisini tanıttı
 
Leia 3D adındaki hologram teknolojisi özel ekranıyla birlikte 3 boyutlu görüntü sunabiliyor. Ekranın içerisinde yer alan ve 3 boyutlu olarak oluşturulan görüntülerin en büyük özelliği ise dokunmatik yüzeyle kontrol edilebilmesi. Buna ek olarak Hologram ile etkileşime girebilmek için ekran yüzeyine tamamen dokunmanız da gerekmiyor.

Leia 3D'nin özel ekranı üzerine yaklaşan parmağın yarattığı elektromanyetik alanı fark ederek dokunmadan kontrole imkan sunuyor. Benzer teknolojiyi daha önce bazı akıllı telefonlarda da görmüştük ancak kullanışlı bulunmayacak ki bugün çok sık rastlamıyoruz. Synaptics ise bu teknolojiyi biraz daha geliştirerek hologram görüntüsü üretebilen ekranlarla kullanmayı tercih etmiş.
Teknolojinin kullanım alanı şimdilik sınırlı olsa da gelecek için önemli bir yatırım olabilir. Hologram görüntülerin yaygınlaşması ve bu görüntülere de dokunmadan müdahale edebilmek ilginç bir deneyim yaşatacaktır.
Görsel: TweakTown
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim