Anlık Bildirim

THQ, iflas koruma talebinde bulundu


Saints Row, Red Faction, Company of Heroes, Darksiders gibi popüler yapımların geliştiricisi THQ, mahkemeye başvurarak iflas koruma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Bir basın bildirisi yayınlayan firma, günlük operasyonlarını devam ettirebilmek adına, geliştirilmekte olan oyunlar ve oyun stüdyoları da dahil olmak üzere ABD'deki kurumsal malvarlığını satışa çıkardığını duyurdu. 

İflas koruması başvurusu kapsamında firmanın tüm malvarlığı 60 milyon dolar karşılığında Clearlake Capital grubuna satılacak. Grup bu malvarlıklarını sonraki satış işlemleri için elinde tutacak. 10 milyon dolarlık kısım ise firmanın yatırımcıları için ayrılacak. Satın alma 30 gün içerisinde tamamlanacak. Eğer bu süre içerisinde daha yüksek teklif veren bir firma çıkarsa, THQ ona satılacak.

THQ, herhangi bir bölüm kapatma ve işten çıkarma yaşanmayacağını belirtiyor. Geliştirilmekte olan oyunlar da söz verilen zamanda piyasaya sürülecek.

Firma satış sonrası yeniden yapılanma sürecine başlayacak ve sürdürülebilir bir firma için gerekli tedbirler alınacak. Gelecekteki popüler oyunların geliştirilmesi için bu adım yeni bir başlangıç olacak. İflas koruma, firmanın yurtdışındaki malvarlıklarını kapsamıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1687 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim