Anlık Bildirim

Tayvan, IOTA iş birliği ile dijital kimlik geliştirecek

Tayvan'ın başkenti Taipei şehrinde, IOTA Vakfı'nın sunduğu Blockchain çözümü olan Tangle teknolojisiyle dijital kimlik kartlarının oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

Tayvan, IOTA iş birliği ile dijital kimlik geliştirecek Tam Boyutta Gör
 

Tayvan'ın başkenti Taipei şehri geçtiğimiz hafta paylaştığı basın bildirisi ile akıllı şehir çalışmalarına hız kazandırmak için IOTA Vakfı ile iş birliği programı başlattığını duyurmuştu. Bu programın en büyük ayağını oluşturması beklenen dijital kimlik kartlarıyla ilgili Taipei Bilgi Teknolojileri Komisyonu Üyesi Wei-bin Lee yeni açıklamalara bulundu. Şehir yönetimi olarak IOTA ve yerel Blockchain çözümleri sunan BiiLabs ile ortaklık kurduklarını açıklayan Lee; Bilgi Teknolojileri Departmanı, BiiLabs ve IOTA Vakfı'nın konsept oluşturmak için çalışmalara başladığını duyurdu.


Dijital kimlik ağı 

Wei-bin Lee'nin açıklamalarına göre Digital Citizen Card(Dijital Vatandaş Kartı) olarak isimlendirilen proje ile bir platform olarak kullanılabilen ve devlet dairelerinin kolayca doğrulayabileceği bir dijital kimlik ağı oluşturulması hedefleniyor. Taipei'in akıllı şehir olma yolunda adımlarını dijital kimliğin yanı sıra diğer teknolojilerle de hızlandıracağını açıklayan Lee, oluşturulacak ağ ile vatandaşların fiziksel kimliğe ihtiyaç duymadan işlemlerini yapabileceğini ve kimlik hırsızlıklarına karşı güvende olacağını belirtiyor. 


Öte yandan IOTA Vakfı'nın arkasında olduğu kripto para birimi IOTA'nın da bu proje kapsamında kullanılabileceği yönündeki iddialar ise yalanlandı. Wei-bin Lee, IOTA'nın Blockchain çözümü olan Tangle teknolojisini test ettiklerini şu an için şehrin herhangi bir kripto parayı kullanmadığını açıkladı. Dijital kimliğin oluşturulması için görev alan üç kurum Taipei'de açılacak bir ofiste çalışmalarını yürütecek ve Lee'nin ifadesine göre konseptlerin ardından uygulamaya geçmek ve şehir sakinlerine dijital kimlik hizmeti sunmak için çalışmalara başlanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim