Anlık Bildirim

Güvenilir olmayan ve genelde Çin’de üretilen üçüncü taraf aksesuarların zararlı yazılım tarzında bazı kötü niyetli davranışlar sergilediği zaman zaman gündeme geliyor. Çinli bir kullanıcının yaşadığı ise olayın vehametini gözler önüne seriyor.

Gizemli olay

Üçüncü taraf bir şarj adaptörü tercih eden Çinli bir kullanıcı, şarja taktığı iPhone modelinde bazı garip davranışlar tespit etmiş. Kendi kendine 4G ağına geçiş yapan telefon, yüklü olan bir rezervasyon uygulamasına girerek pahalı bir süit oda kiralamış ve ödemeyi yapmak için de WeChat uygulamasına geçiş yapmış. Kullanıcı tam bu noktada şarj kablosunu çıkarmış ve hareketler yarıda kesilmiş. Telefon 2G ağına geri dönmüş.

Kullanıcı ikinci kez aynı şeyi denemiş ve telefonun bu kez bir tren bileti almaya çalıştığını görmüş. Bunu kayıt altına almak için ekran kaydediciyi çalıştırmış ancak gizemli yazılım bunu da kapatmış. Kullanıcı kesinlikle yalan söylemediğini ve telefonun jailbreak olmadığını belirtiyor. Şüpheli olan tek şey ise telefona taktığı üçüncü parti bir şarj adaptörü.

Dokunmatik akıllı telefonlar yaygınlaşmaya başladığı günden bu yana Hayalet Dokunuş adında bir problem zaman zaman ortaya çıkıyor. Ekran kontrolcüsünden veya ölü noktalardan kaynaklı bu sorun kullanıcının müdahalesi olmadan ekranda bazı noktaların dokunmuş gibi tepki vermesine yol açıyor.

Çinli kullanıcının yaşadığı buna benziyor olsa da kontrollü bir şekilde ve bir senaryo üzerinden hareket etmesi mantıklı gelmiyor. 2013 yılında Georgia Enstitüsü şarj adaptörleri üzerinden zararlı yazılım yüklenebileceğini ve telefonun kontrol edilebileceğini ortaya koymuştu. Yaşanan bu olay da zararlı yazılım ihtimalini arttırıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8996 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
third party charger, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim