Anlık Bildirim

Tencent: Dünyada yalnızca 300.000 yapay zeka mühendisi var ama milyonlarca lazım!

Çinli teknoloji devi Tencent yapay zeka (AI) araştırmacılarına olan ihtiyacın sanıldığından çok daha fazla olduğunu açıkladı. Personel sıkıntısı yaşanan alanda maaşlar milyon dolar gibi uçuk seviyede.
Piyasa değeri Facebook'u geçen Çinli teknoloji devi Tencent'in yeni bir raporuna göre, yapay zeka (AI) araştırmacılarına olan ihtiyaç, hayal ettiğimizden çok daha fazla. Tencent Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan rapor, dünyada 300.000 yapay zeka araştırmacısı ve mühendisi bulunduğunu ancak "pazar talebini" karşılamak için bu alanda çalışacak milyonlarca insana ihtiyaç duyulduğu yazıyor.
Tabii ki bu spekülatif rakamın ne kadar doğru olabileceği ayrı bir tartışma konusu. Aslına bakılırsa Tencent bu rakama nasıl ulaştığını dahi belirtmemiş ancak yapay zeka gelişimi alanındaki mevcut gidişata uyumlu olduğu söylenebilir. Dünyanın dört bir yanındaki teknoloji devleri yapay zeka araştırmacılarını kapmak için birbirleriyle yarışırken, mevcut uzmanlarının maaşlarını da büyük oranda arttırıyor.

Maaşlar milyon dolarlara kadar çıkıyor

Teknoloji şirketlerinin yazılım mühendislerini ellerinde tutabilmek için yılda yaklaşık 1 milyon dolar maaş ödemeyi göze aldıklarını biliyoruz. Benzer şekilde, deneyimli yapay zeka (AI) mühendislerinin yılda 1 milyon ila 2 milyon dolar arasında bir ücret aldıkları konuşuluyor. Hatta ve hatta sadece birkaç yıllık tecrübeye sahip olanlar bile yılda 300.000 ila 500.000 dolar arasında bir ücret talep ediyor.
Tencent'in hazırladığı raporda bu sıkıntının eğitim nedeniyle yaşandığı vurgulanmış durumda. Mevcut 300.000 AI araştırmacısının 200.000'inin zaten istihdam edildiği ve hatta bazılarının teknoloji endüstrisinin dışında olduğu tahmin ediliyor. Ancak geri kalan 100.000 kişi hala eğitim sürecini tamamlamış değil. Profesyonellere olan talep artarken artık çok daha fazla insan makine öğrenimi kurslarına katılıyor ancak eğitimlerin tamamlanması zaman alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim